Haberler

DSG Komutanının Ölümü ABD'yi Üzdü

Güncelleme:

Suriye'de Fırat nehrinin batısında yer alan ve IŞİD'in "Avrupa kapısı" olarak gördüğü Mınbiç'e yönelik 1 Haziran'da başlatılan operasyonda ağır yaralanan ve ABD'ye ait bir Helikopterle Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de hastaneye kaldırılan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) komutanlarından Ebu Leyla hayatını kaybetti. Leyla'nın yaşamını yitirmesi ile ilgili Twittır'dan mesaj yayımlayan ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD özel temsilcisi Brett McGurk, "Dualarımız doğum yeri Minbiç'ı IŞİD teröristlerinden kurtarmak için düzenlenen operasyonda hayatını kaybeden komutan Ebu Leyla ile birlikte" dedi.

ABD ÖZEL HELİKOPTER KALDIRDI

Demokratik Suriye Güçleri (DGS) komutanlarından Ebu Leyla, Mınbiç'i IŞİD'ten kurtarmak için 1 Haziran'da başlatılan operasyonlar kapsamında ağır yaralandı. ABD helikopteri ile Kuzey Irak'taki Süleymaniye kentindeki bir hastaneye kaldırılan Ebu Leyla, bugün yaşamını yitirdi.

Daha önce Burkan El Fırat'ın (Fırat Volkanı) bir bileşeni olan Şems El Şemal Taburu'nun başındaki komutan olan Ebu Leyla Kobani'de IŞİD'le savaşmış ve bir kaç kez yaralanmıştı.

OBAMA TEMSİLCİSİNDEN EBU LEYLA'YA TWİT MESAJI

Ebu Leyla'nın yaşamını yitirmesi Mınbiç ve Suriye'nin Rojava bölgesinde büyük üzüntü yaşanmasına neden olurken, ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD özel temsilcisi Brett McGurk da sosyal medyada mesaj yayımladı. McGurk mesajında, "Dualarımız doğum yeri Minbiç'ı IŞİD teröristlerinden kurtarmak için düzenlenen operasyonda hayatını kaybeden komutan Ebu Leyla ile birlikte. Demokratik Suriye Güçleri Minbiç'te IŞİD'e karşı kazanımlarına devam ediyor. IŞİD'in yabancı savaşçıları Paris ve Brüksel başta olmak üzere saldırıların sorumluları Minbiç'i kullanıyordu" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Barack Obama Süleymaniye Suriye Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (47)

RASİM:

YÜCE ALLAH ŞEHİT EBU LEYLA YA RAHMET ETSİN AMİN ÇOK GÜZEL BİR GÜNDE ŞEHADETE ULAŞTI

86
15
yanıtYanıtla
dangalak filozof:

geberdi bir amerikan usagi daha. . . .

31
66
yanıtYanıtla
Yörük:

Nadir Verir :D

yanıt0
yanıt5
maho ağa:

ohhh bee gebersin. . haçlı askeri ölmüş. . . . ateşi bol olsun. . . haydi IŞİD gebert hepsini

15
53
yanıtYanıtla
Emre:

GEBERSİN ATEŞİ BOL OLSUN. AMERİKA NEREDE KÖTÜLÜK ORDA. . . GEBRMİŞ. . .

21
44
yanıtYanıtla
ağrı:

yaşasın obama ve potın karolsun saray

45
16
yanıtYanıtla
mehmet:

boynunada haç tak tam olsun

yanıt15
yanıt23
hasan:

PKK destekleyenleri biz affetsek Allah affetmez. Terörizmle teröristleri kullanarak mücadele edenler başarıya ulaşamaz. Emperyalizmin kuklası obama ve putin dünya halkına kan kusturuyor. Düzmece savaşlar çıkartıyorlar sivil halkı bombalıyorlar. Teröristleri kullanıyorlar. Ama sonunda Allah onları cezalandıracak.

30
27
yanıtYanıtla
Bir Anne:

ABD nin yanında, ABD nin adamı olacaksın sonra şehit diyeceksin , Siz ne kafadasiniz ?abd Suriye''de ne yapıyor , isid bahanesi ile sünni halka bomba yağdırıyor , kara gücü olarak paralı askerleri pyd - PKK destekli askerleri kullanıyor , . Rusya esedin ve Şia nin askerlerini kullanıyor , . Karada olmaya kimsenin gücü yetmiyor , bu gun 50 kisi civarında masum halk bombaladı !cogu cocuk . Vicdan ya , insaf ya . Allah görüyor .

9
45
yanıtYanıtla
remzi:

dünyada en büyük rerörist ABD dir Vietnam Afganistan IRAK ŞİMDİ SURİYEDE MİLYONLRCA İNSANI ÖLDÜRDÜ şimdi türkiyeyi karıştırmak isti, yor Erdoğan izin vermeyince kumpaslar kuruyor hain

44
9
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title