Haberler

Dgp Mkyk'sında Gerginlik İddiası

DGP Genel Başkanı İdris Bal, parti toplantısında silah çektiği iddialarıyla ilgili, "Bırakın silah çekmeyi, masanın üzerinde, elimde bir kere bile silah görünmedi" dedi.

Bal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, partisinde yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Her partide sorunlar olabileceğini, geçen hafta partide yapılan toplantıda ittifakların değil iki kişinin disipline gönderilmesinin görüşüldüğünü kaydeden Bal, bir genel başkan yardımcısının, başka partilerle kendisinden habersiz "pazarlıklar yaptığını" ifade etti. Bu kişilerin disiplin kuruluna sevk edildiğini bildiren Bal, şunları kaydetti:

"İdris Bal, hiç kimseye hiçbir kesime biat etmedi, etmez de. Bir televizyona çıkacaksın 'Biz de kasetler var' diyeceksin. Biz de kimsenin kaseti yok. Kani Kudu beyefendi kimin kasetleri varsa gitsin ortaya koysun. 'Yüzde 1-2 oy alırız' demek, bu partiye oy vermeyin demektir. Biz hiçbir kesimin partisi değiliz. Emeklemekte olan bir partinin bitirilme çalışması var.

Böylelerini tuttuğum gibi partiden atarım. Neye mal olursa olsun. Benim arkadaşlarım, kimsenin aleti olmak için yola çıkmadılar. Benim partimde huzursuzluk yapanları hizaya sokarım."

Toplantıda, disiplin kararı çıkmasıyla Genel Kurul tartışmalarının da yaşandığını belirten Bal, "(Karar defterini çaldı) diyorlar. İnsan kendi malını çalmaz" dedi.

Bal, "Silah çekti" iddiasıyla ilgili de "Bırakın silah çekmeyi, masanın üzerinde, elimde bir kere bile silah görünmedi. Ancak bir realite olarak benim ruhsatlı silahım var" diye konuştu.

"İç Güvenlik Tasarısı"na ilişkin eleştirilerde bulunarak, "Sorunlarımızı demokrasinin sınırları içinde çözelim" diyen Bal, seçime gidildiği için "kasetlere, ithamlara, mağduriyetlere, milli değerlerin kullanılmasına" hazır olunması gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA / Politika

İdris Bal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title