Haberler

Dgp Genel Başkanı Bal Açıklaması

"AKP'nin istediği başkanlık sistemi diktatörlük getiren sistemdir"

DGP Genel Başkanı İdris Bal, AK Parti'nin uygulamak istediği başkanlık sisteminin diktatörlük getirecek sistem olduğunu söyledi.

Bal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de algı operasyonunun devam ettiğini, yapılan operasyonlarla gözaltına almaların sürdüğünü belirterek, "Bunu kınıyorum ama nereye kadar diye soruyorum. Dürüstler, hukuk ve adalet sonunda galip gelecektir. Algı operasyonu yapanların foyası bugün olmasa da yarın ortaya çıkacak" dedi.

AK Parti'nin seçim beyannamesine başkanlık sistemini koyacağını ifade eden Bal, nasıl uygulanacağı ve formüle edileceğinin önemli olduğunu kaydetti. Demokrat insanın parlamenter sistemi de başkanlık sistemini de çalıştırabileceğini, ancak demokrat olmayanların en iyi sistemi bile tıkayabileceğini savunan Bal, şöyle konuştu:

"AKP zihniyeti yargıya, medyaya, iş dünyasına yaptığı baskıyla ne kadar demokratik olduğunu  ortaya koymuştur. demokrasiyi içselleştiremeyen, özümseyemeyen bir zihniyettir. 2011 yılına kadar korkusundan, partisi kapatılmasın diye demokrasi, adalet, hukukun üstünlüğü ve AB'yi dillendirdi. Ama ne zamanki korkular bitti, o zaman AKP demokrasiye dur dedi. AKP, ABD'deki gibi çek-balansa dayalı bir başkanlık sistemi istemiyor. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na verdiği önerilerinde, Cumhurbaşkanı'na Meclisi dağıtma yetkisi veriyordu. Bu ABD'de değil Latin Amerika'daki başkanlık sistemidir. AKP'nin istediği başkanlık sistemi diktatörlük getiren sistemdir. Erdoğan'a büyük yetkiler verecek ve 21. yüzyılın kralı yapacak sistemdir."

Bal, Meclis'te 17 Aralık soruşturmasına ilişkin Meclis Soruşturma Komisyonu raporunda yer alan tape kayıtlarının bulunduğu sayfaların not defteri yapılmasına ilişkin soruya, "Yazıklar olsun. Bu tapeleri not defteri yaparak 'bizce bunlar önemsiz şeylerdir, karalamadır' diyorlar. Rüşvet, yolsuzluk umurlarında değil, en önemli belgeler bile not defteri olarak dağıtılabiliyor. AKP dini ve milli değerleri kullanmasını çok iyi biliyor, damardan giriyor. Terör ve rüşvete, yolsuzluğa tepki göstermeyen, hissiz toplum oluşturmaya çalışıyorlar. Hatice'ye bakmayın, neticeye bakın. Bu tiyatronun son perdesini herkes beklesin" karşılığını verdi.

Çankaya Köşkü'deki Cumhurbaşkanlığı forsunun sökülmesinin nasıl karşıladığı sorusuna karşılık Bal, "Hiç şaşırmadım. Sökülen fors değil, Türk devlet gelenekleridir. Cumhuriyet'in birikimi ortadan kaldırılıyor ve dalga geçiliyor" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Tbmm Anayasa Uzlaşma Komisyonu İdris Bal Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title