Haberler

Dezavantajlı Öğrencilerin Havuz Eğlencesi

Kırklareli Valisi Esengül Civelek himayesinde yaklaşık bir yıldır sürdürülen “Bir Roman Yazıyorum Düşüm Gerçeğim” projesi kapsamında, okula devamsızlıkları azalan ve başarısı artan hayatında hiç denize veya havuza gitme imkanı bulamayan dezavantajlı öğrenciler, karne hediyesi olarak yaz etkinlikleri kapsamında Kırklareli Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Uygulama Oteli’ndeki havuza götürüldü.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek himayesinde yaklaşık bir yıldır sürdürülen "Bir Roman Yazıyorum Düşüm Gerçeğim" projesi kapsamında, okula devamsızlıkları azalan ve başarısı artan hayatında hiç denize veya havuza gitme imkanı bulamayan dezavantajlı öğrenciler, karne hediyesi olarak yaz etkinlikleri kapsamında Kırklareli Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Uygulama Oteli'ndeki havuza götürüldü.

Proje ile dezavantajlı öğrencilere müzik ve spor alanında eğitimler vererek, okula devamsızlıkların önlendiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, okullardaki devamsızlık oranlarında ciddi bir azalma yaşandığını kaydetti. Proje kapsamında öğrencilere yönelik sosyal etkinlikler de düzenlendiğini aktaran Aşım, "Proje ile dezavantajlı öğrencilerimiz okullarını gerçekten çok sevdi. Projemiz bir yıldır başarılı bir şekilde yürütülmekte. Önümüzdeki yılda projemizi sürdüreceğiz. Valimiz Sayın Esengül Civelek de projenin üzerinde hassasiyetle durmakta. Dezavantajlı öğrencilerimizin topluma kazandırılması amacıyla var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Öğrencilerin havuzda doyasıya eğlendiklerini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Aşım, bu tür faaliyetlerin dezavantajlı öğrenciler için önemli olduğunu vurguladı.

Animasyon gösterileriyle eğlenen dezavantajlı öğrenciler, daha sonra yüzme havuzuna girdi. Hayatlarında ilk kez havuza girme imkanı bulan ve mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler, keyifli vakit geçirdi.

Yaz etkinliğine, Merkez Tevfik Fikret Yatılı Bölge Ortaokulu ritim, koro, dans grubundan, Doğan Işıkalp İlkokulu Halk Oyunları grubu ve Kocahıdır İlkokulu Tekvando grubundan toplam 100 öğrenci ve velileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, öğrencilerle sohbet ederek, okulda başarıları artan öğrencilere teşekkür etti. Öğrencilerden Ayça Karaca, Vali Esengül Civelek ve Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım'a teşekkür ederek, proje ile çok eğlendiklerini, projenin devam etmesini istediklerini söyledi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Esengül Civelek Kırklareli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title