Haberler

Dezavantajlı Kişilere Hibe İçin Teklif Çağrısı Dönemi Başladı

Güncelleme:

Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, dezavantajlı kişilere yönelik hibe için, projelere yönelik teklif çağrısı döneminin başladığını bildirdi.

Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegresyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Operasyonu İçin Hibe Programı" adlı projenin teklif çağrısı döneminin başladığını bildirdi.

Uçgun yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği bütçesiyle finanse edilen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilan edilen, sosyo ekonomik bakımdan zayıf olan bireylerin mağduriyetini gidermek, sosyal hayata uyum sağlamak ve iş yaşamında yer alınmasını sağlamak üzere meslek edindirmeye yönelik proje teklif çağrısı yayınlandığını belirtti.

Proje kapsamında, toplumda yoksul ve yoksulluk riski altında bulunan kişiler, çocuklar, mahkumlar, tutuklular, göçebeler, evsizler, şiddet mağduru kadınlar, çocuğunu yalnız başına büyüten ebeveyinler ve bu gibi dezavantajlı kesimlerin sosyo ekonomik durumlarının iyileştirilmesi, istihdam oranlarının yükseltilmesi, sosyalitenin artırılmasının hedeflendiğini vurgulayan Uçgun, şunları ifade etti:

"Hedeflere ulaşmak için yerel aktörlerin aktif olarak sürece katılımları öngörülmektedir. Hibe almaya hak kazanabilmek için proje sunanların, tüzel kişiliğe sahip olması, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olması gerekmektedir. Bu kapsamda, yoksulluk, kadın hakları, çocuk hakları veya insan hakları gibi alanlarda faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşu (STK), Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkar Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), sendika konfederasyonları, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO), üniversiteler, Meslek Yüksek Okulları (MYO), Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezleri, yerel yönetimler, belediyeler, il özel idareleri, yerel belediye birlikleri ve bölgesel kalkınma ajansları arasında yer almaları gerekmektedir."

Açıklamada, Avrupa Birliği bütçesi ile finanse edilen proje tutarının 30 milyon avro olduğu bildirildi.

Öte yandan, teklif çağrısına proje sunmak isteyenler için 4 Nisan Cuma günü saat 14.00'te, ticaret ve sanayi odasında bilgilendirme toplantısı yapılmasının planlandığını, toplantıya kamu kurumlarının yanı sıra, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ile yerel yönetimlerin katılımının önemli olduğu belirtildi. - Niğde

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Niğde Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title