Haberler

Dezavantajlı Çocuklara Uyuşturucu Madde Bağımlılığı Tiyatroyla Anlatıldı

Kırklareli Emniyet Müdürlüğünce, aile bütünlüğü bozulmuş, aidiyet duygusunu yakalayamamış çocukların gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek olası suçlara karışmaması ve madde kullanımını engellemek amacıyla, "Sahte Cennet, Sessiz Çığlık" tiyatro oyunu sahnelendi.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğünce, aile bütünlüğü bozulmuş, aidiyet duygusunu yakalayamamış çocukların gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek olası suçlara karışmaması ve madde kullanımını engellemek amacıyla, uyuşturucu madde bağımlılığını anlatan "Sahte Cennet Sessiz Çığlık" tiyatro oyunu sahnelendi.

Kültür Merkezinde yaklaşık 1 saat süren tiyatro oyununda madde kullanımının zararlarına dikkat çekildi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Tarık Arın, tiyatro oyunu sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, dezavantajlı çocukların madde bağımlılığından uzak durması ve eğitim öğretime olan sevgilerini arttırmak amacıyla, bu tür etkinliklere önem verdiklerini söyledi.

Madde bağımlılığıyla ilgili çocukları bilgilendirmeyi amaçladıklarını belirten Arın, şunları kaydetti:

"Aile bütünlüğü bozulmuş, aidiyet duygusunu yakalayamamış çocukların gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek olası suça karışma, madde kullanımı, okul eğitimini bırakma gibi tutum ve davranışlardan uzak tutularak kişisel gelişimlerine destek olmak sosyal ve toplumsal hayata daha etkin katılımlarını sağlamak amacıyla koruyucu ve önleyici çalışmalar yapıyoruz. Tiyatro oyunu ile uyuşturucu maddenin zararlarına dikkat çekerek öğrencilerin bilinçlenmesini istiyoruz."

Oyunu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, polisler ile çok sayıda öğrenci izledi. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title