Haberler

Devriye Polisinden Esnafa Darp

Güngören’de devriye görevini yapan polislerin tartıştığı esnafı darp ettiği iddia edildi.

İddiaya göre, olay, Güngören Merkez Mahallesi Karınca Sokak üzerinde dün akşam meydana geldi. Devriye görevi yapan polis ekipleri, bir ihbar üzerine sokağa geldi. Bu sırada esnafla tartışan polis, bazı kişileri gözaltına almak istedi. Bu sırada mahalle sakinleri ve esnafla polis arasında tartışma yaşandı. Bir dükkana giren polisin, gözaltına almak istediği kişileri darp ettiği iddia edildi. Tüm yaşananlar iş yerinin güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi.

Polis şiddetine maruz kaldığını iddia eden esnaf Barış Kılıç, “Dün akşam saatlerinde dükkanımda oturuyordum. Yunus polisleri geldi. Dükkanıma girmek istediler. Arama izinleri olup olmadığı sordum. 'Bize arama izini soramazsın' dediler. 'Ben dükkanı kapatıp geleyim' dedim. İçlerinden bir tane amir geldi gayet düzgün bir şekilde 'bizimle ifadeye geleceksin' dedi. Dükkandan çıkmak üzereyken yaklaşık 15 Yunus polis tekme, tokat, biber gazıyla üstüme saldırıp darp ettiler yüzümden de belli oluyor zaten. Benim bir suçum yok. Dükkanımın içi harabeye döndü. Neticede biz bu hale geldik" dedi.

Hastanede de yüzündeki izlere rağmen darp raporu alamadığını savunan Kılıç, "Bizim engelli Ufuk isminde bir abimiz var 2 bacağı ve 1 kolu protez. Aynı şekilde onuda dövdüler. Kendimden çok o benim zoruma gitti. Bu abimiz yüzde 80 engelli“ diye konuştu.

Bir başka mahalle esnafı Yavuz Örnek ise "Akşam ben evimde oturuyordum. Bana telefon geldi ve 'dükkanın camları kırıldı' dendi. Ben de onun için aşağıya indim. Bir baktım polis memurları biber gazı sıktılar. O anda kendimi dükkana atmak istedim. Daha sonra engelli olan Ufuk abimizi yerde görünce alıp kaldırayım dedim. Yerden kaldırırken Yunus polisleri bizi darp etti. Bizi emniyete götürdüler. Emniyette bir teröristmişiz gibi muamele ettiler bizlere. Bu durumdan hiç hoşnut değiliz. Bizim olayla hiç alakamız yok. Bunun sonu nereye dayanırsa dayansın bu olayı sonuna kadar götüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Fehmi Ege isimli oto tamircisi ise "Arkadaşlarımla oturuyordum. Dışarıda sesler duyduk. Hiç kapıyı açmadan dışarıya baktım olaylar var. Polisler birbirine girmiş bir sürü olay olmuş. Biz dükkandan izliyoruz bir polis bizi içeride gördü ve 'kapıyı açın' dediler. Ben burada esnafım dükkan sahibiyim bizim olayla hiçbir alakamız yok dedim. Bana 'aç kapıyı' dediler. Ben de korkup kapıyı açmak zorunda kaldım. Kapıyı açar açmaz 4-5 kişi benim üzerime çullandı yere yatırdılar. Yerde benim kafamı ezmeye başladılar. Burada arkadaşlarımı darp ettiler. Güvenlik kamerasında her şey gözüküyor. Güvenlik kamerasına girmeyen daha bir sürü olay var küfürden yerde kafa ezmelerine kadar" diyerek yaşananları anlattı. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güngören Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

gerçekçiMobil-ANDROID:

polise ana avrat kufret sonra polis dövdü..pkknin yeni taktiği tuzağa dusur iftira at sonra şikayetçi olup polisi hapse atsınlar

4
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title