Haberler

Devrek'te Yaz Kur'an Kurslarına Büyük İlgi

Bu yılın ana teması olan "Gel Bu Yaz Kur'an-ı Gönlünde Yaz" sloganı adı altında başlayan Yaz Kur'an kurslarına Devrekli gençler ve çocuklar büyük ilgi gösteriyorlar.

Eğitim- öğretim yılı sonunda yurt genelinde hayata geçirilen Yaz Kur'an kurslarına Zonguldak'ın Devrek ilçesinde de başlandı. Devrek'te ki tüm camilerde din görevlilerinin nezaretinde başlayan kurslarla ilgili bilgi veren Devrek Müftüsü Mahmut Çakır, 'Kurslarımıza 22 Haziran 2015 tarihi itibariyle başlamış bulunmaktayız. Kurslarımız 21 Ağustos itibariyle de sona erecektir. Derslerimiz haftada beş gün günde 3 saat olmak üzere devam edecektir. İlçemizdeki bütün camilerimizde daha evvel eğitimler verdiğimiz din görevlisi arkadaşlarımız nezaretinde çocuklarımıza eğitimler verilmeye başlanmıştır. Yavrularımızın okullarda aldığı dini bilgilerini, İslam ahlakı ile ilgili bilgilerini daha da geliştirmek, camiyi, cemaati, Kur'anı, dinimizi, Peygamberimizi tanımak, kendilerine İslam terbiyesi ile yetiştirilmeleri anlamında eğitimler verilecektir. Malum bu kurslar yaz aylarında başladığı için çocuklarımıza sıkı bir program uygulamıyoruz ve öğrencilerimize tatil havası içinde eğitimler verilecektir. Ben velilerimizden çocuklarını bu kurslara kayıt yaptırmalarını önemle rica ediyorum. Bu vesile ile bu kurslarda görev alacak eğitimci arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyor, içinde bulunmakta olan mübarek Ramazan Ayı'nda tüm İslam alemine ve Devrekli vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Devrek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title