Haberler

Devrek'te Teog, Ygs ve Lgs Tercihleri İçin Tercih Danışmanlık Büroları Açıldı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde yerleştirme puanlarının açıklanmasının ardından, tercih döneminde öğrencilere ve öğrenci velilerine yönelik danışmanlık hizmeti verilmesi amacıyla 81 ilde “tercih danışmanlığı komisyonları“ oluşturulmaya başlandı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde yerleştirme puanlarının açıklanmasının ardından, tercih döneminde öğrencilere ve öğrenci velilerine yönelik danışmanlık hizmeti verilmesi amacıyla 81 ilde "tercih danışmanlığı komisyonları" oluşturulmaya başlandı.

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde de 6-16 tarihleri arasında Temmuz tercih döneminde, öğrencilere ve öğrenci velilerine yönelik danışmanlık hizmeti Devrek İstiklal İlkokuluna 6 rehber öğretmen nezaretinde öğrencilerin ve öğrenci velilerinin tercihlerine yardımcı olunmaya başlandı

Tercih Danışmanlığı Komisyonlarında, öğrencilere ve velilere yönelik rehberlik hizmeti verilirken, tercih yapılacak okulların fiziki koşulları, ulaşımı, yüzdelik dilimi gibi bilgiler konularında da yardımcı olunuyor. Ayrıca öğrencinin kendini tanıması, becerilerini fark etmesi, bir üst eğitim olan üniversiteden beklentilerini, tercihi yapılacak okulun mezuniyet sonrası istihdam imkanlarını, okulun yakın ve uzak çevresini, öğrencinin lise sonrası hedeflerinin belirlenmesi konusunda rehberlik hizmeti verilmektedir.

Oluşturulan danışmanlık komisyonu ile ilgili bilgi veren Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Tunçkaya," Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığımızın öğrencilerimizin ve öğrenci velilerimizin TEOG sürecinde sağlıklı tercih yapmalarını sağlamayı amaçlanıyor. Öğrencilerin bu komisyonlara mutlaka müracaat etmelerini ve bu komisyonlarımızın tavsiyelerini önemsemelerini istiyoruz. Çünkü okul seçimi, ilerideki üniversite tercihini de belirleyecek bir seçimdir. Bu dönemde öğrencilerin, bir rehberle birlikte tüm bilgileri ortaya koyup kendilerini bilimsel kriterlerle değerlendirecek danışmanlık hizmetine ihtiyacı var" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Devrek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title