Haberler

Devrek'te İlköğretim Haftası Etkinligi

Devrek’te İlköğretim Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Devrek'te İlköğretim Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde İlköğretim Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklerde protokol, öğretmen, öğrenciler ve veliler bir araya geldi. İlk etkinlik Devrek Cumhuriyet Alanında bulunan Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulması ile başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından haftanın anlam ve önemini belirten konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Tunçkaya," 2014-2015 Eğitim öğretim yılına bugün yeni bir heyecan azim ve sevinçle hep birlikte başlıyoruz. Hepimizin temel derdi öğrenme ve öğretmedir. Bir düşünürümüzün 11.yy da söylediği gibi "İki türlü insan vardır; biri öğreten, birisi öğrenendir. Böylece en önemli insanlık vasfının eğitim öğretim olduğunu vurgular. Bu söz öğrenmenin belirli bir zaman dilimiyle sınırlı olmadığını, doğumdan ölüme bir ömür boyu süreceğini ifade eder. En pahalı yatırım insana yapılan yatırımdır. Çünkü insan diğer canlılar gibi dünyaya bazı bilgilerle donanımlı olarak gelemez mutlaka eğitim ve öğretime ihtiyacı vardır. Bu eğitim, hayat boyu devam etse de eğitimde çocukluk dönemi en önemli aşamadır diyebiliriz. Hayata kişisel, sosyal, kültürel, zihinsel, maddi ve manevi anlamda iyi yetişmiş bireyler kazandırmak için çocukluk dönemi en iyi değerlendirilmesi gereken bir dönemdir. Bu bağlamda bizler Devrek Milli Eğitim Camiası olarak Kaymakamlığımızın da öncülüğünde, 2014-2015 öğretim yılında eğitim ortamlarının fiziki anlamda daha iyi oluşturulabilmesi için devlet büyüklerimizin katkılarıyla eğitim kurumlarımızda yeni ve çağdaş düzenlemeler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Yaz boyunca ilçemizdeki birçok temel eğitim ve orta öğretim okullarımıza 184.000 TL'lik onarım gerçekleştirdik bir kısım onarımlar halen devam etmektedir. Ayrıca 4.600 kg civarında okullarımız için iç ve dış cephe boyası okul aile birliği yönetimlerine teslim edilerek derslik ve dış ortamların güzelleştirilmesi yoluna gittik. Bugün itibariyle 92.000 ilçemiz, 42.000 Gökçebey ilçesi olmak üzere toplam 134.000 civarında ders kitabının dağıtımını gerçekleştirerek öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle buluşturduk" diye konuştu.

Tören alanındaki programın ardından Fatih İlköğretim Okulu bahçesindeki etkinliklere geçildi. Burada öğrenciler tarafından okunan şiirler ve sergilenen Halk Oyunlarının ardından davetlilere sunulan ikramlarla program sona erdi. Düzenlenen İlköğretim Haftası etkinliklerine; Belediye Başkanı Mustafa Semerci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Tunçkaya, AK Parti İlçe Başkanı Serdar Kelebek, daire müdürleri, şube müdürleri, öğretmenler, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Zonguldak Devrek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title