Haberler

Devrek'te "Askıda Ekmek Var" Projesi Hayata Geçirildi

Devrek’te “Askıda Ekmek Var” projesi ilçe protokolünün katılımı ile hayata geçirildi.

Devrek'te "Askıda Ekmek Var" projesi ilçe protokolünün katılımı ile hayata geçirildi.

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde geçtiğimiz aylarda gündeme gelen ve hızla sonuçlandırmak için çalışmalara başlanan proje protokolün katılımı ile hayata geçirildi. Devrek Meslek Yüksek Okulu öncülüğünde Devrek Belediyesi, Devrek Kent Konseyi, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası ile Müftülük tarafından ortaklaşa hayata geçirilen "Askıda Ekmek Var" projesi ilke ilgili düzenlenen programda konuşan Devrek Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Şule Kıyıcı, "Osmanlı geleneğimizden yola çıkılarak, Devrek Meslek Yüksekokulumuz öncülüğünde Ticaret ve Sanayi Odası, Devrek Belediyesi ve Kent Konseyi desteği ve Müftülüğümüzün işbirliği ile ilçemizdeki üniversite öğrencilerimiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için bundan bir süre önce "Askıda Ekmek Var" isimli bir proje başlatılmıştı ve bugün bu projenin hayata geçirilmesi için bir araya gelmiş bulunmaktayız., Türkiye'nin 47 ilinde iyi niyetli vatandaşlarımızın çabalarıyla başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Bizlerde Devrek'te yaşayan bireyler olarak bu çalışmayı ilçemizde gerçekleştirme kararı aldık. Umuyorum maddi durumu iyi olan vatandaşlarımız evlerinin ihtiyacı olan ekmeği kampanyamıza katılan fırınlarımız dan alırken, ilave bir ya da birkaç ekmek ücreti ödeyerek, bu ekmeklerin ihtiyaç sahiplerine fırın tarafından verilmesine katkı sağlayacaklarını ümit ediyoruz" dedi. Belediye Başkanı Mustafa Semerci ise," ilçede faaliyette beş kurumumuz tarafından ortaklaşa hayata geçirdiğimiz projemizi hayata geçirmenin onur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bundan sonra gerek öğrencilerimiz ve gerekse ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız pilot olarak hayata geçirdiğimiz fırınımız dan hiçbir ücret ödemeden askıda bulunan ekmeklerden alabileceklerdir" diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Yakup Güney ise yaptığı konuşmada şunları söyledi," Öncelikle bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Amacımız kimseyi rencide etmeden ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımcı olmaktır. Verende belli değil alanda belli olmayacak tıpkı Osmanlıda uygulanan sistem gibi vatandaşlardan ekmek alırken bir ekmek parası fazla vererek ihtiyaç sahibi öğrenci veya vatandaşlara yardımcı olacaklardır. Birde bugün ilk olarak ilçemizde faaliyette bulunan Erdemler Unlu Mamullerin sahibi Mehmet ve Mevlit Erdem'e teşekkür ediyorum nedeni ise 1.25 olan ekmeğin fiyatını proje için 1 liraya vereceklerdir. Yani vatandaşlar askıda ki ekmeğe 1. 25 değil sadece 1 lira ödeme yapacaklardır" dedi. Düzenlenen etkinliğe; Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Yıldırım Yörük, Belediye Başkanı Mustafa Semerci, AK Parti İlçe Başkanı Serdar Kelebek, TSO Odası Başkanı Ertan Cıvak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Gün Albayrak, Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Akçabelen, DMYO Öğretim Görevlisi Şule Kıyıcı, İlçe Müftüsü Mahmut Çakır ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlik Müftü Çakır tarafından yapılan dua ile sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Semerci Zonguldak Devrek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title