Haberler

Devletimiz Mağdurların Güler Yüzü ve Umudu Oldu"

İBRAHİM YALDIZ - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında Muş'ta aralarında psikolog, sosyologların bulunduğu 48 kişiden oluşan 16 ekip, merkez ve ilçelerdeki ihtiyaç sahibi, terör mağduru aileleri, bakıma muhtaç insanları, çocuk sahibi olan anneleri ziyaret ederek ihtiyaçlarını belirliyor.

Hakkari, Yüksekova, Cizre ve Sur'daki terör olayları nedeniyle Muş'a yerleşen ailelerle de yakından ilgilenen ekipler, tespit ettikleri eksikleri rapor halinde kurum yöneticilerine aktararak giderilmesini sağlıyor.

Kısa sürede kurdukları yakın ilişkiyle ailelerin güvenini kazanan uzmanlar, güler yüzlü hizmetleri, samimi duygularıyla devlet ile vatandaş arasındaki bağın sıkılaşmasına katkı sunuyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbari Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlıklarının, mağdur ya da ihtiyaç sahibi kesimlere ulaşarak desteğini sürdürdüğünü söyledi.

Bu kapsamda yaşlı, engelli, ağır ekonomik yoksulluk içinde olanlar ile terör mağduru aileleri ziyaret ederek sorunların çözümüne yardımcı olduklarını anlatan Aksoy, "Bakanlığımız, devletin şefkat eli, merhamet yüzü ve kimsesizlerin kimsesidir." dedi.

"Vatandaşların yüreklerine dokunduk"

Yeni doğan bebeklere ve annelerine de yardımcı olmaya çalıştıklarını aktaran Aksoy, "Bakanlığımız sosyal devlet ilkesinin gereği olarak risk grubunda bulunan vatandaşlarımızın yüreklerine aracılığımızla dokunarak bütün hizmetlerini sürdürüyor. 24 saat esasıyla çalışıyoruz. Devletimiz, mağdurların güler yüzü ve umudu oldu. Ailelerimizin her zaman yanındayız." diye konuştu.

Aksoy, ASDEP kapsamında sosyal hizmete ihtiyaç duyan bütün ailelerinin yanında olduklarını ve psikososyal destek sağladıklarını anlattı.

ASDEP hakkında bilgi veren Aksoy, "Bu program bir aile hekimliği uygulamasıdır. Her ailenin bir psikoloğu var. Muş ve ilçelerimizde sahada çalışıyoruz. Hakkari, Yüksekova, Cizre ve Sur'dan gelen 376 terör mağduru ailemize devletimizin şefkat eliyle dokunduk. Evde bakım hizmetleri, kira ve gıda yardımı ile sosyal yardımlar yapıyoruz." diye konuştu.

"Devletin bize bu kadar sahip çıkacağını hayal edemiyorduk"

Muş'ta yaşayan Mahmut Aksu ise 104 yaşındaki hasta annesi, mide kanseri eşi ile lösemi tedavisi gören 11 yaşındaki oğluna baktığını ve devletten aldığı destekle geçindiğini ifade etti.

Zor günlerde yakınlarının kendisine ve ailesine sırtını döndüğünü ancak devletin sahip çıktığını vurgulayan Aksu, şu ifadeleri kullandı:

"Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Muş Valiliği aileme sahip çıktı. Artık mağdur değiliz ve sıkıntımız yok. Devlet bize 'şemsiye' oldu. Çocuğum Ankara'da lösemi tedavisi görüyor. Zor bir süreç geçiriyoruz. Bu zor süreçte arkamızda güçlü bir el olduğunu hissediyorum. Çok mutluyuz."

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Aksu Yüksekova Hakkari Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title