Haberler

Devlet Turizmde PKK'nın Avrupa'daki Kötü Propagandalarına Karşı Atak Başlattı

Güncelleme:

Türkiye, turizm sezonunun kötü geçmesini önlemeye çalışırken, diğer yandan PKK'nın özellikle Avrupa ülkelerinde 'Türkiye'ye gitmeyin' propagandasına karşı harekete geçti.

Yurtdışındaki kültür müşavirlikleri ve turizm acentelerinin son aylarda gönderdiği raporlar, bakanlığı önlem almaya itti. Son raporlarda, terör örgütü PKK'nın düzenlenen her türlü faaliyeti sabote etmesinin yanı sıra, ' Türkiye'ye gitmeyin' kampanyası yaptığı bilgisi verildi. Eylemlerin, Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadele operasyonlarına paralel olarak arttığı belirtiliyor. Almanya, Polonya, Fransa ve İtalya'dan gelen raporlar, PKK'nın faaliyetleriyle ilgili daha fazla bilgi içeriyor.

KARŞI KAMPANYA

Berlin Kültür Müşavirliği, 15-20 kişilik grupların kültür ve tanıtma müşavirliklerinin önünde aralıklarla eylem yaptığı, " Türkiye'ye seyahat etmeyin', 'Kürtlere karşı savaşı durdurun', 'Harekete geçmek için bize katılın" şeklinde pankart ve slogan attıkları bilgisini paylaştı. Son yıllarda, Polonya'da yaşayan Türk aile ve Türk öğrenci sayısının artışına bağlı olarak bu ülkede de Türk temsilciliklerine yönelik eylemlerinde artış görüldüğü saptaması da yapıldı. Eylemlerin, devletin yurtdışında yaptığı tüm faaliyetlere yönelik olduğu bilgisi verildi. Bakanlık bu konuda bir dizi girişim başlattı. Terör örgütünün Türkiye ile ilgili faaliyetlerin ve etkinliklerin yapıldığı bölgelerdeki yerel yönetimlerden izin almalarının önlenmesi için girişim başlatıldı. Özellikle turizm fuarlarına yönelik eylemlerin önlenmesi için hükümetlerle görüşmeler başlatıldı. İtalya ve Fransa'da kültür müşavirliklerine yapılan saldırılardan sonra dava açıldı. Kültür ve Turizm Müşavirlikleri sadece Türkiye'nin turizm potansiyeli ve kültürel zenginliklerinin tanıtılması için değil, PKK terör örgütünün faaliyetleri konusunda da kampanya başlattı.

DALIŞ TURİZMİ HIZLA BATIYOR

Marmaris'teki Paradise Dalış Merkezi'nin sahibi Behçet Kutlu, turizmdeki düşüşten en büyük yarayı kendilerinin aldığını öne sürerek, "Geçen yıl nisan ayında her gün dalışa giderken bu sene sadece iki kez tura çıkabildik" dedi. Türkiye'deki terör olayları nedeniyle turizmin olumsuz etkilendiğini söyleyen Kutlu, "Sezon başladı mı başlamadı mı farkında değiliz" dedi. Dalış sektöründe geçen yıla oranla şu anda yüzde 90 düşüş olduğunu belirten Kutlu, şöyle dedi: "1 Nisan'da sezon açtık. 1 ay oldu ama bu sene sadece 2 tur yapabildik. Türk turist bizi kurtarmaz. Müşteri portföyümüzde dalış yapan turistlerin yüzde 95'i yabancı. Arap turistin geleceği söyleniyor, onların dalışa ilgisi ne kadar olacak ki? Durum gerçekten çok vahim." (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Polonya Türkiye İtalya Fransa Turizm Turizm Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (19)

Turizm zaten pkk eline verilmiş,:

Yahuu turizm zaten pkk nın eline bırakılmış, akdeniz ege her turizm köşesi pkk lı kaynıyor, , siz uyuyorsunuz, , açın gözlerinizi, , kaç bakan geçti, , turizm boş, mesnetsiz, hedefsiz, plansız, ne tehlikeleri görecek göz, nede çözecek irade, saldım çayıra, milletin yüzüne iki Allahdan duaa ohhh yallah

16
8
yanıtYanıtla
savaş:

PKK face to face savaşamaz kiiii. . . o her zaman ki yaptığı şeyi yapıyor. . . Kalleşlik

18
6
yanıtYanıtla
Recep Atli:

Alanya bir turizm sehri, memnun degilsen git Konyaya türbanini tak tesettürünü giy. Seni anca orasi paklar.

13
7
yanıtYanıtla
çakkal:

çakkalık eyme lan

yanıt6
yanıt8
bu hainler:

irani mollalar, SINIR''da YAKALADIKLARI hain Teröristleri hemen ASIYORLAR. !

13
6
yanıtYanıtla
CUPPELI FILOZOF:

TURIZMDEN GELEN PARALARLA, DEVLET KURTLERE KARSIN SAVASIYORSA - TURIZMI DURDURULMALIIZ.

6
12
yanıtYanıtla
SERCİYO:

kızıl domuzlar. . .

12
5
yanıtYanıtla
ÇÖZÜM:

Ne Kürt milliyetçisi, ne de Türk milliyetçi olmalıyız. . . TÜRKİYE milliyetçisi olmalıyız. . . İngilizler, Amerikalılar böyle yapmıyor mu. . ? PKK''daki bu silahlar ne ayak ?? Diyorlar ki TSK de silah bıraksın. . . saçmalıkkkkk. . . . Bir ailede BABA olmadan o aile olur mu ? BABA''nın görevi tüm aileyi bir arada tutmaktır. . . Bunun için gerekirse her türlü tehlikeye karşı savaşır, AİLESİ''ni korumak için savaşır. . . Sizin babalarınız böyle yapmıyor mu ??

9
7
yanıtYanıtla
robin:

kim demiş tsk silah bıraksın . tsk veya devlet silah bırakmaz

yanıt4
yanıt3
HOCA:

denize dua ile girilmeli akabinde hemen abdest alinmali. ortalikta dolasan baldiri ciplaklara sakin ola ki goz ucuyla bakmayin, cehennem atesi sizi bekler.

8
8
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title