Haberler

Devlet Tiyatroları Türkmenistan Yolcusu

Güncelleme:

Yeni sanat sezonunu karşılamaya hazırlanan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, geçen yıl seyircinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Meraki'yi Aşkabat'ta sahneleyecek.

Yeni sanat sezonunu karşılamaya hazırlanan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü (DT), geçen yıl seyircinin yoğun ilgisiyle karşılaşan "Meraki"yi Aşkabat'ta sahneleyecek.

DT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ahmet Vefik Paşa'nın, ünlü Fransız yazar Moliere'in "Hastalık Hastası" eserini Osmanlı yaşam tarzına uyarlayarak sahneye taşıdığı oyun "Meraki", 23 Eylül'de Türkmen seyirciyle buluşacak.

"Türkmenistan Türk Kültür Günleri" etkinlikleri çerçevesinde sahnelenecek eser, Aşkabat Alpaslan Tiyatrosu'nda yaklaşık 800 sanatseverin karşısında olacak.

Geçen sezon Erzurum DT'de görücüye çıkan eser, hastalık ve ölüm korkusu nedeniyle hem kendisine hem de çevresine hayatı zindan eden bir insanın gülünç durumunu Osmanlı motifleriyle tiyatro sahnesine taşıyor.

Rejisörlüğünü Ömer Naci Topçu'nun yaptığı "Meraki", geçen yıl kapalı gişe oynamış ve 22 bin 160 seyirci tarafından izlenmişti.

-Türkmenistan Türk Kültür Günleri

DT'nin de aralarında bulunduğu, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı sanat kurumları Türk Kültür Günleri ile Türkmen sanatseverlere sanat dolu bir hafta yaşatacak.

Türkmenistan'da 22-26 Eylül tarihlerinde düzenlenecek haftada tiyatronun yanı sıra farklı sanatsal etkinlikler de yer alıyor.

Türk kanun sanatçısı Tahir Aydoğdu ile ekibinin müzik dinletisi ve İzmir Türk Dünyası Devlet Dans ve Müzik Topluluğunun gösterisiyle başlayacak sanat günleri, geleneksel sanatlardan tiyatroya, müzik, dans ve baleden sinemaya Türkiye'nin sanat yaşamından örnekler sunacak.

Ebru, gümüş işçiliği, bakırcılık, çinicilik, cam boncuk işleme sanatlarından örneklerin sunulacağı geleneksel el sanatları sergisi ile Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek "Harem Balesi" ise bu etkinliklerden bazıları olacak.

İzmir Türk Dünyası Devlet Dans ve Müzik Topluluğu, "Türk Kültür Günleri" süresince farklı gün ve şehirlerde farklı temsillerle seyirci karşısına çıkarken, Aşkabat sinema salonu ise iki gün boyunca film günleriyle Türkmen sinemaseverleri ağırlayacak. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları Ahmet Vefik Paşa Türkmenistan Eylül Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title