Haberler

Devlet Tiyatroları Anadolu Turnesinde

Devlet Tiyatroları 7-12 Nisan tarihleri arasında 16 ilde 37 temsille seyirci karşısına çıkacak.

Devlet Tiyatroları 7-12 Nisan tarihleri arasında 16 ilde 37 temsille seyirci karşısına çıkacak.

Devlet Tiyatroları'ndan yapılan açıklamaya göre, Anadolu'da tiyatroya hiç gitmemiş, tiyatrodan haberdar olmayan seyirciyi tiyatroyla buluşturmayı amaçlayan Devlet Tiyatroları Anadolu turnelerine büyük önem veriyor. Devlet Tiyatroları bu kapsamda sahneleri olmayan yerlere giderek orada tiyatro kültürünü yerleştirme ve seyircilere alışkanlık kazandırmayı hedefliyor.

Turne boyunca Gaziantep, Kahramanmaraş, Elazığ, Malatya, Samsun, Çorum, Zonguldak, Denizli, Ordu, Manisa, Tuzla, Salihli, Isparta, Tokat, Burdur, Çaycuma, Sakarya, Düzce ve Bilecik tiyatroyla buluşturulacak.

Devlet Tiyatrolarının 7 Nisan'da başlayacak turne programı çerçevesinde, Ankara Devlet Tiyatrosu; Necati Cumalı'nın yazdığı, M. Volkan Benli'nin yönettiği "Nalınlar", 8 ve 9 Nisan tarihlerinde Samsun Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde ve 11 ve 12 Nisan tarihlerinde Çorum Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde seyircinin karşına çıkacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosu; Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı ve Gürol Tonbul'un oyunlaştırıp yönettiği "Masallar, İnsanlar Bir De Türküler", 7-11 Nisan tarihleri arasında Manisa'da ve 10 Nisan Perşembe günü Salihli'de; Vera Kissel'in yazdığı, ve A. Atilla Şendil'in yönettiği "Kalpak", 8 Nisan Salı günü Tuzla'da; Ali Cüneyd Kılcıoğlu'nun yazdığı ve Elif Erdal'ın yönettiği "İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı", 8 Nisan Salı günü Isparta'da, 9 Nisan Çarşamba günü Burdur'da ve 11 ve 12 Nisan tarihlerinde Denizli Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde; Samed Behrengi'nin yazdığı, Günay Ertekin'in oyunlaştırdığı ve Özer Tunca'nın yönettiği çocuk oyunu "Küçük Karabalık", 7 Nisan Pazartesi günü Çaycuma'da, 9 Nisan Çarşamba günü Düzce'de, 10 Nisan Perşembe Sakarya'da ve 11 Nisan Cuma günü Bilecik'te seyirci karşısına çıkacak.

Kaynak: ANKA / Güncel

Devlet Tiyatroları Denizli Samsun Çorum Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title