Haberler

Devlet Personel Başkan Yardımcısı; Kamu Görevlilerin Ağır Sorumlulukları Var

DEVLET Personel Başkanı Yardımcısı Enes Polat, kamu görevlilerinin dışarıda devletle hiçbir alakası olmayan binlerce, milyonlarca insanın vergisine dayalı olarak istihdam edildiğini hatırlatarak, bunun ağır sorumluluklar yüklediğini söyledi.

DEVLET Personel Başkanı Yardımcısı Enes Polat, kamu görevlilerinin dışarıda devletle hiçbir alakası olmayan binlerce, milyonlarca insanın vergisine dayalı olarak istihdam edildiğini hatırlatarak, bunun ağır sorumluluklar yüklediğini söyledi.

Devlet Personel Başkanlığı Koordinatörlüğü'nde 7- 11 Eylül 2015 tarihleri arasında kamu çalışanlarının hizmet kalitesinin artırılması amacıyla, 'Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim Programları'nın 18'incisi yapıldı. Nevşehir'in Avanos İlçesi'ndeki bir otelde orta ve üst düzey kamu yöneticisinin katılımıyla başladı. Devlet Personel Başkan Yardımcısı Enes Polat, Türkiye'nin büyük şansızlığının düşmanlarının av sahasına çadırını kurmak olduğunu söyledi. Polat, şöyle dedi:

"Bir gün çadırımızın ipi kesiliyor, ikinci gün çadırımızda yangın çıkartılıyor ve üçüncü gün direğimiz devrilmeye çalışılıyor. Gerçekten zor bir coğrafyada öylesine zorluklarla kurulmuş, öylesine zorluklarla korunmaya çalışılan bir devletin mensuplarıyız. Şanlı bir geçmişiz var."

Kamu görevlilerinin dışarıda devletle hiçbir alakası olmayan binlerce, milyonlarca insanın vergisine dayalı olarak istihdam edildiğini belirten Polat, eğitim programlarını bu ağır sorumluluğu hatırlatmak ve gereğini hep birlikte yapmak için düzenlediklerini söyledi. Taşradaki yöneticilerin uygulamanın içerisinde olmaları nedeniyle merkez yöneticilerden daha iyi durumda olduklarını kaydeden Polat, şöyle devam etti:

"Şunu itiraf ederim ki, merkez yöneticiler olarak bazen Ankara'da Elmadağ'ın ötesini göremeyiz. Yani belki Polatlı'nın ötesini göremeyiz. Taşrada işler daha iyi yürümektedir. Bu toplantıların eğitimden bence daha büyük bir önemi, hedefi var. ve o hedef karşılıklı etkileşime imkan vermesi ve bizim göremediğimiz o Elmadağı'nın arkasını, Polatlı'nın arkasını bize göstermekten ibarettir."

Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş da Türkiye'nin az gelişmiş veya gelişmekte olan sınıfında yer aldığını anlatırken, Türkiye'nin "Patinaj yaparak" kalkındığını söyledi. Demirtaş, "Evet, büyük bir devletiz. En iyi yönetici bana göre, memur ve halkını sonuna kadar dinleyendir. Dinlediğiniz zaman sorunun yüzde 50'sini haledersiniz. Her iki tarafı da dinlerseniz yüzde 90'ınını hallederseniz" dedi.

Beş gün sürecek eğitimin açılış toplantısına, Devlet Personel Başkan Yardımcısı Enes Polat, Nevşehir Vali Vekili Vural Demirtaş, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç ile akademisyenler, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Amasya, Çorum ve Yozgat'tan gelen kamu yöneticileri ve personel katıldı. - Nevsehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Devlet Personel Başkanlığı Vural Demirtaş Nevşehir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title