Haberler

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

YOZGAT/NİĞDE/ Yozgat, Niğde ve Kırıkkale'de, 2 şehit ve 4 gazi için devlet ödünç madalyası tevcih töreni düzenlendi.

Yozgat'ta gazi Piyade Uzman Çavuş Şakir Coşkun'a, Devlet Övünç Madalyası Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı tarafından evinde verildi.

Yazıcı, diğer ilgililer ile 18 Ağustos 2012'de Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki mayın patlamasında yaralanan, gazi Piyade Uzman Çavuş Şakir Coşkun'un Yerköy ilçesindeki evine giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratını takdim etti.

Yazıcı, gazilerin devlet ve millet için büyük fedakarlıklar yaptıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan adına övünç madalyasını size takdim ediyorum. Şu an Türkiye'nin her yerinde aynı saatte bütün gazilerimize ve şehit yakınlarımıza bu madalya takdim ediliyor. Biz de eş zamanlı olarak bu madalyayı size takdim ediyoruz. Bir dönem devlet için millet için bayrak için tabiri caizse savaştınız, çarpıştınız. Bu esnada gazi oldunuz. Bazı uzuvlarınız zarar gördü. Ben de Sayın Cumhurbaşkanımızı temsilen Yozgat Valisi olarak size ömür boyu iftiharla göğsünüzde taşıyacağınız bu madalyayı takdim ediyorum. Mevla hayırlı uğurlu eylesin, sizleri tebrik ediyorum."

Gazi Coşkun da devletin kendini onurlandırdığını vurgulayarak, "Bu madalyayı almak çok güzel bir duygu, hiç pişman olmadım. Bir nebze olsun bu memlekete faydamız olduysa bizim en büyük mutluluğumuzdur. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum, sağ olsunlar, madalyayı göndermişler bizi bununla şereflendirmişler. Türk milleti sağ olsun. Devletimizin milletimizin bütünlüğü için yapılmış şeylerdir bunlar. Allah'tan dilerim ki bunun karşılığını bize öbür dünyada verir" diye konuştu.

Siirt'te görev yaptığı sırada Hakkari'ye geçici görevle gittiğini anlatan Coşkun, "Kamışlı bölgesinden toplu olarak intikal ettik. Geçiş yaparken mayın patlaması sonucu yaralandım. 18 Ağustos 2012'de sol bacağımı diz altından kaybettim. Protez kullanıyorum. Gözlerimde vücudumun değişik yerlerinde yara mevcut" dedi.

Olayda kendisinden başka yaralanan olmadığını aktaran Çoşkun, aynı bölgede birkaç saat sonra çıkan çatışmada bir arkadaşının daha yaralandığını birinin de şehit olduğunu söyledi.

Bugünlerde de Türk askeri ve polisinin yine kahramanca PKK ile mücadele ettiğini belirten Çoşkun, şöyle devam etti:

"Allah yardımcıları olsun. Hiçbir sıkıntı olmadan haklarından geleceklerinden şüphem yok. Onlara ancak bizim duamız yardımcı olabilir. Millet olarak birlik bütünlüğümüz önemli. Haklı bir davada savaşıyorlar. Allah'ın izniyle onları o bölgeden temizleyip atacaklar. O hain sürüsünü ve o zihniyette olanları bu memleketin evlatları silecek."

Niğde

Niğde Üniversitesi Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seslendirdiği "Dua" şiirinin slayt sunumu yapıldı.

Vali Necmeddin Kılıç, törende yaptığı konuşmasında, Yahya Kemal Beyatlı'nın bir beyitini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Şu kopan fırtına Türk ordusudur ya Rabbi, senin uğrunda ölen ordu budur ya Rabbi, ta ki yükselsin ezanlarla müeyyet namın, galip et çünkü bu son ordusudur İslam'ın' diyordu. 30 Ağustos günü o son ordu, görevini yaptı, zafere ulaştı. Al bayrağın hür ve özgür dalgalandığı topraklar bizde kaldı. Fakat eğer bu vatan toprağı kıyamete kadar bizde kalacaksa ki kalacak, eğer bu devlet ebedi müddet olacaksa ki olacak. Bu ancak aramızdan birilerinin şehadetiyle olacaktır. O şehitler ordusuna selam olsun o şehitleri doğuran analara o şehitlerin dullarına yetimlerine selam olsun."

Konuşmasının ardından Kılıç, şehit Hava Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Bahçeci'nin eşi Meltem Bahçeci, şehit polis memuru Nail Akdoğan'ın eşi Ebru Akdoğan ile gaziler Ramazan Aylan ve Yunus Ateş'e madalyalarını teslim etti.

Kırıkkale

Kırıkkale Valiliği konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Vali Ali Kolat, bu milletin birçok madalyaya layık olduğunu belirterek, şehitliğe ve gaziliğe son derece önem verildiğini söyledi.

Devlet övünç madalyasının vatan için hayatlarını ortaya koyarak büyük yararlılık gösterenlere verildiğini belirten Kolat, şöyle konuştu:

"Kendisine acil şifalar diliyor, kendisiyle iftihar ediyoruz. Bu övünç madalyasını bütün arkadaşlarımız fazlasıyla hak ediyorlar. Bu birlik ve beraberliğimiz ve inancımız, bizim hiç bir zaman alt edilemeyeceğimizi, esir konuma düşürülemeyeceğimizi ve her zaman bu bayrağın dalgalanması için büyük fedakarlık göstereceğimizin numunesidir, işaretidir. Ülkemiz sıkıntılı günler yaşıyor. Güneyoğu'da özellikle asker, polisimiz ve güvenlik görevlilerimiz büyük bir mücadeleyi başarıyla, kahramanca yürütüyor. Büyük bir fedakarlıkla ülkemizin huzuru, güvenliği, geleceği ve bayrağın dalgalanması için mücadelelerini sürdürmektedirler. "

Konuşmaların ardından Vali Kolat, 26 yaşındaki gazi polis memuru Ali Özer'e devlet övu¨nc¸ madalyasını verdi. Törenin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Törene, Garnizon Komutan Yardımcısı Bakım Albay Mehmet Sadık Akça, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve davetliler katıldı.

Polis memuru Özer, 2014 yılında Şırnak'ta görevli olduğu sırada izinsiz gösteri yapan guruba müdahale ederken, inşaatın 6 metre yüksekliğindeki asansör boşluğuna düşerek yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ali Kolat Hakkari Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
title