Haberler

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

Diyarbakır, Mardin ve Batman'da düzenlenen törenlerde şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi.

Diyarbakır, Mardin ve Batman'da düzenlenen törenlerde şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde düzenlenen "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi" töreninde yaptığı konuşmada, ülkenin ve cumhuriyetin bütün değerleriyle korunması ve yaşatılması için canlarını veren tüm şehitleri saygıyla andıklarını söyledi.

"Tarih boyunca verdiği var olma mücadelelerinden hep zaferle çıkmış olan büyük milletimiz, bugün bir bayrak altında hür olarak yaşıyor olmasını kanlarıyla şanlı bayrağına renk vermiş şehitlerimize ve gazilerimize borçludur. Yeryüzünde bizim milletimizden başka evlatlarını düğünle ve ellerine kına yakarak vatani görevlerine gönderen başka bir millet daha yoktur"  ifadelerini kullanan Aksoy, ebediyete intikal etmiş tüm şehitleri rahmetle andığını söyledi.

İdareciler olarak her zaman şehit yakınları ve gazilerin yanında olduklarını vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu:

"Sizler ebediyete intikal etmiş olan şehitlerimizin anneleri, babaları, eşleri, çocukları ve gazilerimiz olarak bu övünç madalyalarına layık görülen müstesna vefakar ve cefakar kişilersiniz. Herhangi bir sorununuz ve ihtiyacınız olursa tereddütsüz bir şekilde hangi kapıyı çalarsanız daima baş tacısınız. Bugün vereceğimiz devlet övünç madalyası şeref timsalidir, gurur kaynağıdır. Lütfen bunları bütün devletimizin ve milletimizin sizi sahiplendiğinin bir işareti olarak kabul ediniz."

Şehit ve gazilerin özgeçmişi okunurken Şanlıurfa'da 14 yaş altı çim hokeyi takımını taşıyan midibüsün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada şehit düşen polis Ali Polat'ın eşi Funda Polat gözyaşlarına hakim olamadı.

Gaziler polis Musat Kıtni ve Jandarma Komando Er İbrahim Şahinli ile şehit eşi Funda Polat'a madalyaların teslim edilmesiyle son bulan törene Vali Aksoy'un yanı sıra  7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Göngür, şehit yakınları, gaziler ile çok sayıda davetli katıldı.

"Devletimden Allah razı olsun"

Mardin Valiliğinde düzenlenen törende ise Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Suriyeliler Konaklama Tesisi'nde açılan ateş sonucu sağ kolundan yaralanan polis Mehmet Adsan'a Devlet Övünç Madalyası verildi.

Vali Ömer Faruk Koçak yaptığı konuşmada Devlet Övünç Madalyası'nın devlet ve millet için hayatını tehlikeye atan bu yolda hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya  gazilere verildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Adsan ise "Devletimden Allah razı olsun, Allah zeval vermesin. Böyle bir hediyeyle onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonda Vali Koçak, Adsan'a madalyasını teslim etti.

Törene, Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ve Jandarma Alay Komutanı Albay Alaattin Karsavuran da katıldı.

"Aldığım madalya benim için bir övünç kaynağıdır"

Batman Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki törende ise Şırnak'ın Uludere ilçesinde vatani görevini yaptığı sırada yanındaki arkadaşının mayına basması sonucu sol gözünü kaybeden gazi Jandarma Onbaşı Ahmet Şahin'e Devlet Övünç Madalyası, Vali Azmi Çelik tarafından verildi.

Sason ilçesine bağlı Geçitli Köyünde oturduğunu belirten Şahin, "Aldığım madalya benim için bir övünç kaynağıdır" dedi.

Törende Vali Çelik'in yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci ve Jandarma Alay Komutanı Albay Hacı Sarıışık da hazır bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Aksoy Diyarbakır Batman Mardin Yerel Haberler

title