Haberler

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

Güncelleme:

Bursa, Balıkesir, Afyonkarahisar, Çanakkale, Kütahya ve Yalova'da 3 şehidin yakınları ile 10 gaziye, tevcih törenlerinde devlet övünç madalyası ve beratları verildi.

Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, şehit yakınlarının "Vatan sağ olsun" diyerek onurlu bir duruş sergileyip gösterdikleri sabır, metanet ve vakurla millete örnek olduğunu söyledi.

Şehit yakını ve gazilerin dertleriyle dertlenmenin mukaddes bir görev olduğunu vurgulayan Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Şunu herkes bilmeli ki bu devlet, bu millet, devletimizin başı Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayarak en son halkadaki gönüllüye kadar her birimiz, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin emrindeyiz. Sizin sorunlarınızla ilgilenmek, dertlerinizle dertlenmek her birimiz için mukaddes bir görevdir. Artık her ilde, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüklerimiz bünyesinde şehit yakınlarımız ve gazilerimizle ilgili bir şube müdürlüğümüz var. İşi sadece bu, başka bir işi yok. Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin sorunlarıyla ilgilenecek, onların işlerini takip edecek, onların işe alınmalarıyla ilgili süreçleri takip edecek."

Tören, Karaloğlu tarafından iki yıl önce Diyarbakır'da şehit olan polis memuru Levent Fırtına'nın eşi ve iki çocuğu ile gaziler Cemal Yüksel, Mahir Demirbağ, Ahmet Özkan, Fesih Kaçar'a madalya ile beratlarının teslim edilmesiyle sona erdi.

Balıkesir

Güney Marmara Kalkınma Ajansı Toplantı Salonu'nda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün koordinesinde düzenlenen törende ilk olarak şehit Uzman Jandarma Çavuş Erhan Yürüdür ile askerliğini jandarma uzman onbaşı olarak yaparken yaralanan Bilal Güngörmüş ve malul gazi polis memuru Fevzi Cantürk'ün öz geçmişleri okundu.

Daha sonra Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Garnizon ve Okullar Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şehidin ailesi ve gazilere devlet övünç madalyalarını teslim etti.

Törene, daire amirleri ile şehidin ve gazilerin yakınları katıldı.

Afyonkarahisar

Vali Hakan Yusuf Güner, makamında düzenlenen törende, Afyonkarahisar'ın gazisine, şehidine, şehidinin yakınına her zaman sahip çıkmasını bilmiş, bununla iftihar etmiş bir il olduğunu söyledi.

Şehit yakınları ve gazilere valiliğin kapılarının sınırsız ve sonsuz bir şekilde açık olduğunu dile getiren Güner, "Her zaman onların emrindeyiz" dedi.

Daha sonra Güner, 2012 yılında Şırnak'ta terör örgütüyle girilen silahlı çatışmada gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Avcı ile 1994'te yine Şırnak'ta vatani vazifesini yaparken bir mayının patlaması nedeniyle yaralanan Abdullah Şahin'e madalyalarını verdi.

Törene, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Kenan Topçu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile gazilerin yakınları katıldı.

Çanakkale

Vali Ahmet Çınar, makamındaki törende, Çanakkale'de şehit ve gazi olanların anlayış, inanç, vatan sevinci, ruhu neyse yine vatan ve milletin huzuru, bölünmemek, parçalanmamak, birlik olmak için canlarını fedan eden öğretmenlerin, güvenlik birimlerinin hepsinin bu özelliklerin aynısına sahip olduğunu söyledi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu'nda 22 Temmuz 2012'deki patlamada şehit olan er Ali Bozkurt'un da aynı ruh, vatan sevinci ve bilinciyle memleket, vatan için canını feda ettiğini dile getiren Çınar, "Bu, gerçekten büyük bir onur. Tabii ki en yakınları, annesi, babası için çok zor bir olay. Bu kadar büyük fedakarlığın ve acının karşılığı da böyle devlet tarafından verilen büyük onurla asırlarca torunlarının da övünerek saklayabileceği böyle bir övünç madalyası olmalı" ifadesini kullandı.

Daha sonra Çınar, şehidin babası Hüseyin ve annesi Şükriye Bozkurt'a madalyayı teslim etti.

Törene, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve bazı daire müdürleri katıldı.

Kütahya

Kütahya Vali Vekili Uğur Turan, Valilik'te, Bingöl'de uzman çavuşluk yaparken teröristlerle girilen çatışmada yaralanan ve daha sonra emekliye ayrılan Nedim Şen için düzenlenen törende, bu madalyayı takmanın kendileri için büyük onur olduğunu söyledi.

Türk milleti ve devlet olarak vatan ve millet uğruna şehitlik ve gazilik mertebesine yükselenleri asla unutmayacaklarını ifade eden Uğur, "Sizler, bırakın bir uzvunuzu ve hayatınızı, saçınızın tek telini feda etmiş olsanız bile bizim için en kıymetlisiniz" diye konuştu.

Uğur tarafından Şen'e madalyasının verilmesiyle sona eren törene, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkan Vekili Mehmet Özdoğan, Vali Yardımcısı Sedat Oktar, bazı daire amirleri ve gazinin yakınları katıldı.

Yalova

Yalova'da ise Diyarbakır'da 1993 yılında silahlı terör saldırısında gazi olan çarşı ve mahalle bekçisi Mehmet Şirin Başaran'a devlet övünç madalyası verildi.

Vali Selim Cebiroğlu, Valilik'teki törende yaptığı konuşmada, hizmetlerinden dolayı Başaran'a teşekkür etti.

O yıllarda Diyarbakır'da kaymakam olarak görev yaptığını belirten Cebiroğlu, "Tabii o zaman yer gök ateşti. Allah korumuş. Sayın Cumhurbaşkanımızın beratını ona vermekten şeref duyuyorum. Torunları için büyük bir şeref, bir hatıra olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Cebiroğlu daha sonra Başaran'a madalyasını teslim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Balıkesir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
title