Haberler

Devlet, MİT Raporuyla Eleman Alıyor

Güncelleme:

TİB'de yaşanan yasa dışı dinleme olaylarından sonra hükümet işe alımlara sıkı denetim getirdi. Artık işe alımda güvenlik soruşturması dışında MİT raporuna da bakılıyor.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) başta olmak üzere devletin önemli kademelerinde paralel yapı kadrolaşması bulunduğunu öne sürerek yüzlerce atamaya imza atan hükümet, devlete eleman alımında güvenlik soruşturmasının yanında MİT raporlarına da bakıyor.

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan, eleman alımlarına ilişkin, "Güvenlik soruşturmasının yanında, MİT raporları, onlara bakılıyor. Biz de bunlara bakıyoruz" dedi.

"HER ŞEY ORTAYA ÇIKACAK"

Elvan, TBMM'de bazı gazetecilerle özel sohbetinde gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Sırlarıyla gömülmesi istenen TİB binası"na ilişkin soruşturmada 40 milyondan fazla ses dosyasının silinmesi ve bu dosyaların denetlenmeden doğrudan istihbarat kurumlarına gönderilmesi gibi bilgilerin anımsatılması üzerine Elvan şunları söyledi:

"Size (basına), halka ulaşan bilgi ne ise bize ulaşan bilgi de o. Sonuçta savcılık konuya el attı. Savcının, bilirkişilerin tespitleri ne ise olunca öğreniyoruz. Ne varsa ortaya çıkacak, hiç kimse tereddüt etmesin. Herkes bunların hesabını verecek, hiç kimse yargıdan kaçamaz"

"MİT RAPORLARINA BAKIYORUZ"

Elvan, yurt dışına kaçanlar olduğu yönündeki iddiaların sorulması üzerine, "Eninde sonunda onlara da ulaşılır. O zaman da gereği yapılır. Kimse kaçamayacak" diye konuştu.
TİB başta olmak üzere geçmişte devlet kurumlarına eleman alımlarında izlenen yöntemin aynen devam edip etmediği, işe alımlarda yeni bir denetleme sistemi kurup kurmadıklarına ilişkin soruya ise Elvan, "Seçici davranılıyor. Detaylı araştırma yapılıyor. Klasik bir kurumun eleman alınırken yaptığı araştırmalar var. Güvenlik soruşturması falan, MİT raporları onlara bakılıyor. Biz de bunlara bakıyoruz" karşılığını verdi.

"SARAY'DA TİB ABUK, SABUK"

Elvan, TİB'de hizmet alım satımı yapılırken kural dışına çıkılıp çıkılmadığı konusundaki sorulara ise "Hepsine baktık. Ne kadar yanlış iş ve işlem varsa ortaya çıkıyor ve çıkacak" yanıtını verdi. TİB için yeni bina konusuna baktıklarını belirten Elvan ise yeri konusundaki soruları yanıtsız bıraktı.

Elvan, "MHP, Cumhurbaşkanlığı Sarayı içinde TİB'in merkez oluşturduğunu iddia ediyor, ne diyorsunuz" sorusuna ise, "Bunlar abuk subuk şeyler. Doğru şeyler değil. Böyle bir şey söz konusu değil. Bu kurumun çalışma, yol, yöntemleri bellidir" yanıtını verdi.

Elvan'a, Sayıştay'ın Türksat Yönetim Kurulu üyelerine 10'ar bin TL maaş verilmesini mevzuata aykırı bulması ve Başbakanlık üst düzey bürokratları dahil ödenen yüksek ücretin faiziyle geri alınmasına ilişkin raporu da soruldu. Elvan, sorulara, "Usulsüz bir şey söz konusu değil. Onu öncelikle söyleyeyim. Sayıştay tespit de yapabilir. Zaman zaman düşüncelerini ortaya koyabilir" diye konuştu. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı Sayıştay Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (88)

akpli necdet:

devlet dairesine alınacak eleman hakkında detaylı mit raporu sorusturması isabetli olur. . böylece alınacak kişi cemaatciyse, paralelci, kemalist veya hükümet karsıtıysa hemencecik tespit edilmiş olur. . hükümete ve 2023 türkiyesine bağlı devlet görevlileri gerek. . bu misyonu tamamlamak için bu önemli. .

15
20
yanıtYanıtla
itlere oy yok:

memur olmada yeni dönem akpli dayın varsa memursun boşuna 40 tl bile yatırıp kpss girme paran cebinde kalsın

30
3
yanıtYanıtla
nurettin öz:

başı kapalı olmayan işe giremeyecek demektir

22
11
yanıtYanıtla
Ersin turkMobil-IOS:

Hırsız lık testi yapsınlar, bu AKP li Olanları net ortaya çıkaracaktır

24
5
yanıtYanıtla
ortacağ karnlığı selam:

hakettigi halde işe giremeyn memur ne yapacak dağamı çıksın babalama işimi yapsın pkk ise mitten onay alacakmı pkk ya kayıtmı yaptısın hukuk devleti ne ki nasıl bir şey

25
3
yanıtYanıtla
sümeyye:

devlet dairelerine tayyip erdoğan ilke ve inkilaplarına bağlı, 2023 misyonu olan, yeni türkiyenin lehine calısan, anti kemalist, anti cemaatci elemanlar gerek. . o yüzden mit sorusturması bu sorunu çözecektir. . ülke cok kiritk bir dönemden geciyor o yüzden bu dönemde hükümete bağlılık birinci şart olmalıdır. . işe ehil olmayan diye birşey yoktur. . zeka seviyesi normal olan herkes her işe ehildir. . ehil olmasa bile 2 gün öğretmeyle ehil edilir. .

6
22
yanıtYanıtla
VatantaşMobil-IOS:

Cengiz6161 rumuzlu arkadaş, benimde anlamadığım hala iş bekleyen bu garibanların bunlara oy vermesi... Adam aile sülale eşrafını kpss olmadan heryere sokmuş... Bizim gariban da hala umut ediyor benide alacak diye... Sana kocaman lololo yapıyor ama nato kafa nato mermer...

23
5
yanıtYanıtla
ütülmeye devam:

Kurumların hepsini pkk lı doldurdular, sizin çocuğunuz işsiz gezmeye devam etsin, Elhamdülillah deyip oyunuzu vermeye devam edin.

26
2
yanıtYanıtla
dobra:

MİT bence devletin bütün kurumlarına el atmalıdır. İşini yapmayanı, hainlik yapanı, rüşvet yiyeni, para çalanı, çalışanlarının haklarını gasp edeni ve zulmedeni tespit edip görevden almalıdırlar. ALTTA, VATANDAŞ ÇİLE ÇEKİYOR. ÜSTTE, ARADAKİ HAİNLER DALKAVUKLAR HER ŞEY YOLUNDA DİYOR. Sonra araki huzur bulasın.

25
2
yanıtYanıtla
nizam hoca:

Size bir şey demiyorum. SİZE KANANLAR VE OY VERENLER VEBAL ALTINDA HER DALA VEREYİ ÇEVİRİN ŞİMDİDE MIT MİT DEYİP DURUN. YÜRÜYÜN LAN. . . SİZ GELİRKEN 3Y DEMEDİNİZ Mİ? Yoksulluk, Yolsuzluk, Yoklukla mücadele hani SİZ 3Y OLARAK Yargıyı, Yasamayı, Yürütmeyi iyi becerdiniz. . . Allah büyük YUNANİSTAN gibi namuslu, vatansever ateiste biz buluruz.

24
2
yanıtYanıtla
Tüm 88 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title