Haberler

Devlet Milyonlarca Vatandaşını Borç Altına Soktu

Güncelleme:

Milyonlarca kişi Genel Sağlık Sigortası (GSS) mağduru oldu. Borcu olanlara yapılan yapılandırma sayesinde SGK'nın yaptığı yanlışlar da gün yüzüne çıktı.

Karara göre; erkeklerde 25 kadınlarda ise yaş sınırı yok. Ancak buna rağmen milyonlarca kişi SGK'ya borçlu görünüyor.

GSS NEDİR?

GSS yani en basit tanımıyla sigortası olmayanlara devletin yaptığı sağlık sigortası. 2012 yılında alınan kararla zorunlu hale getirilen GSS'ye gelir durumuna göre ödeme yapılıyor. Bunun için de bağlı olunan Kaymakamlıktan 'Gelir Testi' yaptırmak gerekiyor.

MEĞER YILLARDIR BORÇLUYMUŞUZ

Torba Yasa ile gelen borç yapılandırma bir gerçeği de ortaya çıkardı. SGK verilerine göre milyonlarca kişi borçlu ama kimsenin bundan haberi yok. Herhangi bir bilgilendirme sistemi bulunmayan SGK kimilerine 3 bin TL kimilerine 5 bin TL borç çıkardı. Hatta sigortalı çalıştığı dönemlerde borçlu çıkanlar bile var. Bu hatayı düzeltmek için iş yine vatandaşa düşüyor. Bağlı bulunulan SGK'ya giderek borç gözüken döneme ait itirazların bulunduğu belgeleri sunmak yeterli. Örn; 25 yaş altı erkek borçlu göründüğü dönemde öğrenci ise bu borcu sildirebiliyor. (Kadınlarda yaş sınırı yok)

2-3 GÜNLÜK BİLE BORCUNUZ ÇIKABİLİR

İş değişimi sırasında 1 hafta 10 gün işsiz ve sigortasız kalınabiliyor. SGK kimilerinde bu günleri bile hesaba katmış. Hatta erkeklerde mezuniyet tarihi ile işe giriş tarihi arasındaki dönem de önemli. Yani 2-3 günlük borcunuz bile çıkabilir. Borçlu olup olmadığınızı internet üzerinden öğrenebiliyorsunuz. Kişisel bilgilerinizle giriş yaptığınız sayfada borcun tümn detayları hangi aya ve yıla ait olduğu, tutarı gibi bilgiler yer alıyor.

Borçlu gözükülen tarihlerde çalışıyorsanız bunu kanıtlamanız gerekiyor. Bağlı olduğunuz SGK'dan sildirme işlemini yapabiliyorsunuz. Ancak eğer borçluysanız şu an sigortalı çalışsanız dahi Kaymakamlık'tan gelir testi yaptırmak zorundasınız. Çünkü borcun tutarı yapılan gelir testine göre belirleniyor.

BORCU ÇIKAN DERDİNİ TWETLEDİ

Max Payne ‏@nameisdantene borç girdiren bir ülkeyiz abi borç borç bir şey yapmadan hapse giren tek insan olursam şaşırmam gss çok sakat bilmeden borç yazıyolar :D

RAMAZAN YILDIZ ‏@TURKRAMCO

Çankaya, Ankara Sn @memetsimsek GSS borcu arttı ama ödeyeceğimiz parayı Dolara mı gömsek yükselir mi ? Zaten İİBF ye kadro vereceğin yok yolumuza bakalım.

Ayşe Büşra ‏@aysebusraaa

SGK borç sorgulama ile prim borcu öğrenme: SGK borç sorgulama sayesinde sigortalılar prim borçlarını kolay bir...
Derman ‏@onurderman

Ssk'sını sgk'sını ogs'sini hgs'sini ötv'sini kdv'sini.. (Kaynak:Vatan)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (44)

VATANDAŞ:

AKP BU SEFER KAZANIRSA HEPİNİZ KAN AĞLIYACAKSIZ

22
1
yanıtYanıtla
HÜSSAM:

BORCUMDAN DOLAYI HASTANEYE GİDEMEDİM. BOĞAZLARIM İLTİHAPLANMIŞTI. AKRABAN OLAN BİR DR BEDAVAYA MUAYENE ETTİ 3 İLAÇ YAZDI. ECZANEYE GİTTİM. İLAÇLARDAN BİRİNİ ANTİBİYOTİK DİYE VERMEDİLER. ÖYLE BİR GENELGE VARMIŞ. PARAMLA İLACI ALAMADIM. DR DİYOR O OLMADAN İYİLEŞEMEZSİN. EY AKP NE DİYEYİM ALLAH BELANIZI VERSİN

19
2
yanıtYanıtla
HÜSSAM:

AKP KENDİ VATANDAŞINI HARACA BAĞLAMIŞTIR BUNUN BAŞKA AÇIKLAMASI OLAMAZ

17
2
yanıtYanıtla
biz zar zor geciniyoruz:

size birdaha oy verisek ALLAH elimiz kırılsın

18
1
yanıtYanıtla
MağdurMobil-IOS:

YAV SEÇIM BITSIN AKP ÜSTÜMÜZDEKİ DONUMUZA KADAR ALACAK BUGÜNLERIMIZE ŞÜKREDECEĞIZ

15
3
yanıtYanıtla
osman:

DÜNYADA AKP DEN BAŞKA KENDİ HALKINI SOYAN BAŞKA BİR İKTİDAR YOKTUR.

13
5
yanıtYanıtla
garibanMobil-ANDROID:

hem işsizim hem para ödeyecem bu nerde görülmüş. bakmasın kardeşim Hastane bana. babamın gelirinden size ne. bu kadarda soygun olmazki..ama ödemeyecem alamicaklar isterse 100milyar olsun..

17
0
yanıtYanıtla
AÇLIK SINIRINDAN BİHABER ADAMLAR.:

GELİRLER TESBİT EDİLİYOR DİYE EV ARABA HESABI YAPIYOR ÇOK BİLMİŞLER YA GELİR TESTİYMİŞ YA GİDER TESTİNİ NEDEN YAPMIYORSUN . EMEKLİ MAAŞI KARTA GİDİYOR ARABA YAKITI UÇMUŞ KULLANIRSAN ZATEN DEVLET VERGİSİNİ KAT KAT ALIYOR.

16
0
yanıtYanıtla
AYHAN:

ARKADAŞLAR EKONOMİ ŞUAN DİBE VURMUŞ DURUMDADIR. ASIL KIYAMET HAZİRAN SEÇİMLERİ SONRASI. BEN DİYORUM DOLAR ÜÇ LİRA OLACAK.

16
0
yanıtYanıtla
izmirli:

oy vermeyin kerizler daha çoook soyulacaksınız hazirandan sonra

14
2
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title