Haberler

Devlet Hazinesine Hacker Saldırısı

Hazine Müsteşarlığının açıkladığı verilere göre, bakanlık son 6 ayda yoğun bir şekilde siber saldırılara maruz kalmış.

Hazine Müsteşarlığının açıkladığı verilere göre, bakanlık son 6 ayda yoğun bir şekilde siber saldırılara maruz kalmış. Bu süreç içerisinde bakanlık bilgisayar ağlarına toplam 1 milyon 612 bin siber saldırı gerçekleştiği duyuruldu. Yapılan siber atakların %63'ü Türkiye içerisinden geldiğini söyleyen kurum, %37'lik yurtdışı kaynaklarının ise merkezi son olarak Türkiye'yi dinleme skandalıyla akıllara gelen Almanya tarafından yapıldığına dikkat çekti.

Siber saldırıların tamamının kayıpsız atlatıldığını ve her hangi bir şekilde aksama yaşanmadığını açıklayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yurtdışı kaynaklı siber saldırıların: %11'i Almanya, %4'ü Rusya, %4'ü ABD, %3'ü Çin, %3'ü Hollanda ve %2'sinin Ukrayna'dan geldiğini ifade etti. Kalan %1'lik kısım da ise Japonya, Brezilya, İngiltere, Kanada, Hindistan, Fransa, Güney Kore gibi ülkelerin olduğu biliniyor.

Siber güvenlik kapsamında, Bilişim Güvenlik Sistemlerini sürekli güncel tuttuklarını ve günlük, haftalık, yıllık bakımların eksiksiz yapılarak tüm önlemlerin alındığı açıklayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu;

"Hazine Müsteşarlığı internet ağına yönelik siber saldırılar sonucunda veri ve bilgi kaybı yaşanmamış olup, 1 Ocak 2014 tarihinden bu yana siber saldırılar sonucunda internet hizmetlerinde yaşanan herhangi bir aksama olmamıştır. Hazine Müsteşarlığı bilgisayar ağı ve internet güvenliğinin artırılması ve güncellenmesi çalışmaları süreklilik arz eden projeler kapsamında yerine getirilmektedir."

"Bu sistemler IPS-IDS saldırı tespit, önleme, güvenlik duvarı, WAF veb uygulama güvenliği, antivirüs, anti malvera, antispam,URL, risk analiz ve test sistemleri, bilgi güvenliği yönetim sistemi sertifikasyonu, yedekleme, olağanüstü durum yönetimi, sanal platform güvenliği NAC ağ erişim denetim sistemleridir" dedi.

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri.blogspot.com.tr / Teknoloji

Rusya Federasyonu Ali Babacan Almanya Türkiye Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title