Haberler

Devlet Hastanesinde Mr Çekimleri Başladı

Manavgat Devlet Hastanesinde 6 aydır MR cihazının arızalı olması nedeniyle yaşanan sıkıntı yeni MR cihazının hizmete girmesiyle son buldu.

Manavgat Devlet Hastanesinde 6 aydır MR cihazının arızalı olması nedeniyle yaşanan sıkıntı yeni MR cihazının hizmete girmesiyle son buldu. Manavgat Devlet Hastanesi Yönetici Başhekimi Dr. Mehmet Çınar Bu gün itibarı ile hastanede MR hizmetinin başladığını belirterek " Yaklaşık 6 aydır hastanemizde MR çekilmiyormuş. Hizmet alım yolu ile yapılan MR anlaşması ile hastanemize kazandırdık. MR cihazı Manavgat'ın ihtiyacını görebilecek kalite ve özellikte. Hastanemizin de mevcut yoğunluğunu alacak. Bu anlamda MR çektirmek için hastane dışına gitmelerin önünü keserek güzel bir hizmet vermiş olacağız. Bildiğim kadarıyla ilçemizde 2 özel hastanede MR var. Fakat maliyetin yüksek olmasından dolayı özel hastaneye herkes gidemiyor. Onlar içinde bir maddi külfetten kurtulup hastanemizde MR çektirebilecekler. Hem Doktor arkadaşlarımız açısından teşhis tedavi de MR desteği sağlamış olacağız, hem de vatandaşlarımız için İnşallah iyi olacak diye düşünüyorum. Bu şekilde eksik olan hizmetlerimizi tamamlamayı düşünüyoruz" dedi.

Manavgat Devlet Hastanesi'ndeki yeni cihazın 1,5 Tesla değerine sahip kapalı MR cihazı olduğunu belirten Dr. Çınar "Daha öncesinde çalışılan cihaz Open MR'dı yani açık MR'dı ve 0,33 Tesla değerine sahipti. Bu yeni cihazımız yaklaşık daha önce ki cihazımızın 4-5 kat daha güçlüsü. Bu yeni cihazımızda daha önce çekemediğimiz spesifik çekimleri daha net ve kaliteli bir şekilde çekeceğiz. Daha önce ki cihazda günlük 60-70 kadar hasta çekebilirken yeni cihazımızda aynı gün içerisinde 90-100 hatta çekim özelliklerine göre daha fazla hastaları da çekebileceğiz. Hem daha hızlı, hem görüntü kalitesi daha iyi olacak, hem de daha fazla hizmet verebileceğiz" diye konuştu - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nicola Tesla Mehmet Çınar Manavgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title