Haberler

Devlet Gümüşhane'de Vatandaşlarına Tüm İmkanlarıyla Sahip Çıkıyor

Sosyal devlet imkanlarından en iyi şekilde faydalanan şehirlerden olan Gümüşhane bunun son örneğini başarılı bir şekilde verdi. Önceki gün iki yaşındaki bir hasta için ambulans uçak kaldıran devlet, dün de hem ambulans helikopteri hem de askeri helikopterini havalandırdı.

Dün meydana gelen olayda Torul ilçesine bağlı Demirkapı köyünün Suruç yaylasında kafasına ağır darbe alan 60 yaşındaki Gülüzar Yılmaz'ın haber vermesi üzerine yaylaya yol olmaması ve yürüme 1,5 saat mesafede olması nedeniyle ambulans helikopter havalandı. İniş için bölgenin ormanlık alan olması ve arama yapılması gerekliliği oluşunca ambulans helikopter bölgeden geri gönderildi. Ardından Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz'un talimatıyla İl Jandarma Komutanlığı ve Acil ve Afet Müdürlüğü'nün yanında Erzincan'dan da askeri helikopter talep edildi. Askeri helikopterin havalanacağı sırada 112 Acil Servis ekiplerinin yürüyerek yaylaya varmasının ardından yapılan değerlendirme sonucu askeri helikopter tam kalkmak üzereyken iptal edildi.

Kelkit İlçe Devlet Hastanesinde tedavi gören iki yaşındaki kalp hastası Ebubekir Işık'ın durumu ağırlaşıp bir üst seviye çocuk yoğun bakım servisine ihtiyaç duyulunca ambulansla Erzincan'a oradan da hava ambulansı ile Ankara Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

"DEVLETİN TÜM İMKANLARI VATANDAŞIN AYAĞINA SERİLİYOR"

Konuyla ilgili soruları cevaplandıran İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Kelkit'te ki vakada kendisi de tıp doçenti olan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın'ın olaya vakıf olarak ambulans uçak ve hastane için kendilerine her zamanki gibi yardımcı olduğunu, Torul'da meydana gelen vakada da Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz'un devreye girdiğini belirterek, Gümüşhane'nin gerek Sağlık Bakanlığı gerekse devletin tüm imkanlarının vatandaşların ayağına serildiğini söyledi.

Boşnak, bu tür vakalarla sık sık karşılaşıldığını ve ihtiyaç duyulması halinde hem ambulansların hem de uçakların vatandaşların hizmetinde olduğunu belirterek, iki günde yaşanan bu vakalarda emek veren herkese ve bu uygulamalar için Sağlık Bakanlığına teşekkür etti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gümüşhane Erzincan Kelkit Torul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title