Haberler

Devlet Destekli "Modern Tarım" Sason'a Umut Oldu

Batman'ın Sason ilçesine bağlı İncesuyu köyünde üzüm bağı kuran ve modern sulama yöntemlerine kavuşan çiftçiler, hem verimi hem de gelirlerini artırmayı amaçlıyor.

METİN ÖZMEN - Batman'ın Sason ilçesine bağlı İncesuyu köyünde üzüm bağı kuran ve modern sulama yöntemlerine kavuşan çiftçiler, hem verimi hem de gelirlerini artırmayı amaçlıyor.

İncesu köyünde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca uygulanan projeden faydalanan çiftçiler, yüzde 70 hibe desteğiyle üzüm bağı kurdu. Bakanlığın modern sulama imkanlarından da faydalanmak isteyen çiftçiler yüzde 80 hibe desteğiyle kurulan damlama sulama sistemini kullanmaya başladı.

Devlet desteğiyle geleneksel yöntemlerle yaptıkları tarımı, modern tarıma dönüştüren çiftçiler bu yıl gelirlerini artırmayı umut ediyor.

"Tüm ihtiyaçlarımız karşılandı"

Çiftçilerden Erhan Ağım, AA muhabirine, daha önce geleneksel yöntemlerle asmada üzüm yetiştirdiklerini ifade ederek, devlet desteğiyle köylerine ilk kez üzüm bağı kurulduğunu söyledi.

Dağ köyünde olmaları nedeniyle yıllarca pek çok imkandan mahrum kaldıklarını dile getiren Ağım, "Allah devletimizden razı olsun. Dağ köyümüzde devletimizin hibe desteğiyle 5 dönümlük alanda üzüm bağı ve ilk kez damlama sulama sistemi kurduk. Su deposu, gübre tankı ve diğer tüm ihtiyaçlarımız karşılandı. Bu yıl yüksek verim bekliyoruz" diye konuştu.

Çiftçi Yılmaz Ağım ise her zaman devletten destek gördüklerini dile getirdi.

Köye üzüm bağı kurulmasında da hibe desteğinden faydalandıklarını ifade eden Ağım, üzüm bağının yanı sıra tarım için gerekli olan sulama sistemi, depo ve diğer ihtiyaçlarının da yine devlet tarafından karşılandığını aktardı.

Ağım, diğer meyve ağacı projelerini de hibe destekle köyde uygulayabildiklerine işaret ederek, bu imkanların sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Ceviz bahçesi de kurulacak

Çiftçi Metin Ağım da köyde 10 yıl öncesine kadar imkanlarının kısıtlı olduğunu, bugün ise köylerinin yola kavuştuğunu dile getirdi.

Köyde üzüm bağının yanı sıra ceviz bahçesi de kurulacağına dikkati çeken Ağım, İncesu köyünün Pınarbaşı mezrasında 5 dönümlük alanda yüzde 80 hibe ile sulama sistemi ve gübre tankı kurulduğunu, devlete sunduğu desteklerden dolayı teşekkür ettiklerini ifade etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Kutbettin Tekin, çiftçilerin modern tarıma geçmeleri için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Üzüm yetiştiriciliğiyle diğer tüm meyve ve sebze üretiminin modern imkanlarla yapılması için çiftçiler ve GAP İdaresi ile irtibat halinde olduklarına işaret eden Tekin, köye üzüm bağlarının dışında 120 modern ceviz bahçesi kurulması için de altyapı çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

İncesu Batman Sason Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title