Haberler

Devlet Başkanı Gani'nin Sözcü Yardımcısı Menapal: 'Savaşa Savaş ile Cevap Vereceğiz'

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Basın toplantısı görüntüleri Devlet Başkanı Gani'nin Sözcü Yardımcısı Dawa Han Menapal'in konuşması İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah'ın Sözcülerinden Javid Faisal'ın konuşması Kabil'deki intihar saldırısı İntihar saldırısının düzenlendiği bölgede görev yapan üst düzey polislerin yetkisi askıya alındı Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen ve 64 kişinin ölümüne neden olan intihar saldırısının ardından bölgede görev yapan üst düzey polislerin yetkilerinin askıya alındığı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Basın toplantısı görüntüleri

Devlet Başkanı Gani'nin Sözcü Yardımcısı Dawa Han Menapal'in konuşması

İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah'ın Sözcülerinden Javid Faisal'ın konuşması Kabil'deki intihar saldırısı

İntihar saldırısının düzenlendiği bölgede görev yapan üst düzey polislerin yetkisi askıya alındı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen ve 64 kişinin ölümüne neden olan intihar saldırısının ardından bölgede görev yapan üst düzey polislerin yetkilerinin askıya alındığı bildirildi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı, Kabil'in Pole Mahmood Han bölgesinde, salı günü ülkenin İstihbarat Teşkilatının bir birimine düzenlenen intihar saldırısı nedeniyle bölgenin güvenliğinden sorumlu üst düzey tüm görevlilerin yetkilerinin askıya alındığını ve soruşturmaların bu görevlilerden başlatıldığını duyurdu.

Bu arada, Devlet Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Devlet Başkanı Mohammad Eşref Gani'nin, Kabil'deki intihar saldırısı nedeniyle acıyı paylaşmak için yarın bayrağın yarıya indirilmesi talimatı verdiği belirtildi.

Devlet Başkanı Gani'nin Sözcü Yardımcısı Dawa Han Menapal ise bugün düzenlenen basın toplantısında, Afgan hükümetinin Kabil'deki intihar saldırısında ölen ve yaralananların ailelerine yardım edeceğini söyledi.

-"Savaşa savaş ile cevap vereceğiz"

İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah'ın Sözcülerinden Javid Faisal da Taliban'ın Afgan hükümetinin barış çağrılarına savaş ile cevap verdiği için Afgan hükümetinin de savaşa savaş ile cevap vereceğini bildirdi.

Kabil'de salı günü Afganistan'ın İstihbarat Teşkilatının bir birimine bomba yüklü kamyonetle düzenlenen intihar saldırısında 64 kişi hayatını kaybetmiş, 300'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Kabil Sözcü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title