Haberler

Devlet Bakanı Çağlayan Açıklaması

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, "Başbakanımız, muhalefete 'Eğer iktidara gelemezsem, görevi bırakırım, sen gelemezsen görevini bırakır mısın?' diye soruyor.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, "Başbakanımız, muhalefete 'Eğer iktidara gelemezsem, görevi bırakırım, sen gelemezsen görevini bırakır mısın?' diye soruyor. Ama o başka şeyleri anlatıyor. Başbakanımız açık açık meydan okuyor. Hele diğerinin hiç sesi çıkmıyor. Herhalde yediği püskevitin lokumu boğazında kaldı" dedi. Bakan Çağlayan, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Mersin'in Silifke ilçesindeki Anıt Meydanında halka hitaben yaptığı konuşmada, iktidarda oldukları dönemde hayata geçirdikleri projeleri anlattı ve muhalefet partisinin seçim vaatlerini eleştirdi.

Ana muhalefet partisinin 2 yıl önce, kendilerini ihtiyaç sahibi ailelere kömür dağıttıkları için eleştirdiğini ve mahkemeye verdiğini ifade eden Çağlayan, şöyle devam etti: "Ama şimdi aynı muhalefet bu ve buna benzer vaatlerle halkın karşısına çıkıyor. Muhalefete, 'Ey koca muhalefet, sandık başına gelince mi aklınıza geldi?' diye sorun. Önceden birisi çıkıp, 'Mazot 1 TL olacak' diyordu. O şimdi nerede? Birisi zamanında söyledi gitti. Ortada bile yok. Eğer eskiye rağbet olsaydı, bit pazarına nur yağardı. Başbakanımız, muhalefete 'Eğer iktidara gelemezsem, görevi bırakırım, sen gelemezsen görevini bırakır mısın?' diye soruyor. Ama o başka şeyleri anlatıyor. Başbakanımız açık açık meydan okuyor. Hele diğerinin hiç sesi çıkmıyor. Herhalde yediği püskevitin lokumu boğazında kaldı. "

-SEKA'NIN DURUM-

İlçedeki Seka Kağıt fabrikası ile ilgili eleştirileri de hatırlatan Çağlayan, Seka ile ilgili hep eleştiri yapıldığını ifade ederek, "Onlar eleştire dursun, ben size gerçekleri anlatayım" dedi.

Çağlayan, şu bilgileri verdi: "Eğer mevcut haliyle kalmış olsaydı, zarar ediyordu. Yani sizin vergileriniz gidiyordu. Şimdi orayı turizm alanı haline getireceğiz. Nasıl ki Tarsus'ta yatırımları başlatıyorsak, Seka'nın yerinde de aynı yatırımları hayata geçireceğiz. Önceden zarar ederek, sizin vergilerinizin heba olmasına neden olan yer, artık size kar sağlayacak. Çünkü yapılacak oteller, sizin ürettiğiniz ürünleri tüketecek ve çocuklarınız orada istihdam edilecek. "

İlçedeki baraj ihtiyaçlarına da değinen Çağlayan, oradaki Aksıfat ve Kayraktepe barajları ile ilgili çalışmaları bildiğini, projelerinin hazırlandığını söyledi. 2012 yılında ihalelerini yapacaklarını bildiren Çağlayan. "Kazmayı vuracağız. İnşallah 3 yıl sonra da hizmete açacağız. Bu sayede de çok geniş bir alan sulama imkanına kavuşacak. Kayraktepe Barajı ile ilgili de farklı bir durum söz konusu. Oradan 3 amaçla yararlanacağız. Yani Kayraktepe Barajı sadece sulamayla yetinmeyecek, aynı zamanda enerji üretecek ve taşkın koruma amacıyla değerlendirilecek" diye konuştu. Bakan Çağlayan, daha sonra ilçedeki muhtarlar ve işadamlarıyla da basına kapalı olarak görüştü.

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title