Haberler

Devlet Bahçeli: Şehitlerimizin Hesabı Mutlaka Sorulmalıdır

Güncelleme:

Referandum toplantısında açıklama yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Rusya'nın El Bab'da Türk askerlerini vurmasıyla ilgili "şehitlerimizin hesabı mutlaka sorulmalıdır" dedi.

Partisinin Referandum toplantısında açıklamalarda bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Rusya'nın El Bab'da Türk Askerlerini vurmasıyla ilgili açıklama yaptı. Bahçeli, "Şehitlerimizin hesabı mutlaka sorulmalıdır." dedi.

Bahçeli'nin konuşmasının satırbaşları şöyle:

" Türkiye'nin hassas ve sıcak siyasi ortamında MHP'nin duruş, tutum, karar ve iradesini bir kez daha teyit etme fırsatı bulduk. Çalışmalarımızın anlamlı, ufuk açıcı olduğunu düşünüyoruz.

Derdi millet olanın devası hizmettir. Sevdası vatan olanın sevdası devlettir. Ne istiyorsak Türkiye lehinedir. Nereye varmayı arzuluyorsak Türk milletinin varlığını güvenceye almak, geleceğe taşımak içindir. Türkiye'nin sorunlarından kurtulması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz.

"MİLLETİMİZİN HUZURU İÇİN ÖN ALMALIYIZ"

Muhalefet edemek, eksik aramak, kısır tartışmalara gömülmek olmadığını biliyoruz, gereğini yapıyoruz. Biz oyalanamayız, yerimizde sayamayız, korku tacirlerine aldırış edemeyiz, mevcutla avunamayız. Milletimizin huzuru için ön almalıyız. Bugüne kadar bunu yaptık, milliyetçilik milletin sürekliliğini, köklerinden koparılmadan yaşatılmasını ve yükseltilmesini hedeflemektedir.

Bugün çevremize bir bakınız. Karmaşa ve kaynayan kazan göreceksiniz. Devletler kıyasıya hakimiyet ve nüfuz mücadelesi içindedir. Ortadoğu yırtıcı ve vahşi emellerin tuzağıdır. Bu olumsuz tablonun ülkemize yankısı vahimdir. Türkiye 24 Ağustos'tan bu yana Fırat Kalkanı ile eşsiz ve emsalsiz mücadele halindedir. Canileri üredikleri yerlerde imha etmek için Türk devleti atak içindedir. Ne var ki El Bab'dan acı haberler yürekleri kavurmaktadır. Sınır ötesinde görev yapan kahramanlarımız, iblis artıklarının saldırısı altındadır.

"ŞEHİTLERİMİZİN HESABI MUTLAKA SORULMALIDIR"

Türkiye ile Rusya arasında imzalanan mutabakat çerçevesinde TSK'nın harekata ait bilgileri Rusya ile düzenli ve karşılıklı paylaşılmaktadır. Yanlış koordinat verilmesi Türkiye adına gerçekçi değildir. Rus uçağının düşürülmesi sonrası ilişkiler kangrene dönmüştü. Şimdi Rusya askerlerimizi şehit ediyor sonra da "pardon"la geçiştiriyor. Bu yanlıştır, ayıptır, uluslararası hukuku hiçe saymaktır. Rusya'nın maksadır nedir, ne yapmaya çalışmaktadır. Türkiye'nin alttan alması nasıl beklenecektir? PKK/PYD'yi terör örgütü görmeyen Rus yönetimi art niyeti, gizli gündemi doğrultusunda ülkemizin karşısında husumet odağı olmaya taliptir. Birkaç özürle telafi edilemez, şehitlerimizin hesabı mutlaka sorulmalıdır. İkaz ediyor, herkesi uyarıyorum; bu coğrafyada var olmanın sırrı, çıkan sorunların üzerine cesaretle gitmektir. Hiç kimseden eksik kalan yanımız yoktur, utanacak, kaçacak karakter yoktur. Şu husus iyi anlaşılsın ki, aba altında gösterilen sopalar, gösterenin başına inecektir.

Fırat Kalkanı harekatı artık bir sonuca ulaştırılmalıdır. El Bab'dan IŞİD sökülüp atılırsa Azez-Cerablus hattının terörden arındırılacağı ortadadır. IŞİD kapana kısılmıştır, duamız kahraman evlatlarımızladır. Tüm şehitlerimize Allah'tan bir kez daha rahmet niyaz ediyorum.

TÜRKİYE'YE ULUSLARARASI ZİYARETLER

Türkiye çok çetin, çok çetrefilli günlerden geçmektedir. İç ve dış sorun alanlarımız karmaşıklaşmaktadır. Birleşik Krallık ve Almanya ziyaretlerinin ardından CIA başkanı da Türkiye'ye gelmiştir. Yapılan temaslardan çıkardığımız kadarıyla Ortadoğu'daki son olaylar masadadır. Bölgesel denge arayışlarının ağırlık merkezi Türkiye'dir. ABD'nin yeni başkanı Trump tarafından PKK/PYD'ye silah, mühimmat verilmesi, dar alandaki paslaşmalar soğukkanlılıkla yorumlanmaldır. Trump'ın 7 ülkeyi alan kararnamesi, Almanya başbakanı'nın bozuk sözleri bölgeyi etkileyecektir.

Ekonomideki durgunluk ciddi boyutlarda, dövizdeki fren tutmayan artışlar vatandaşları hedef almaktadır. Varlık Fonu'na bazı kurum ve kuruluşların devri de önemli hal almıştır. Rumlara teslimi için küresel iklim oluşturulmaktır, Kıbrıs üzerinde kimse hesap yapmamalıdır. Türk milletinin şerefiyle oynamak ateşle oynamaktır. Kıbrıs'ın sancısı artarken, Ege Denizi ısınmaktadır. İki devlet Kardak üzerine karşı karşıya gelmiştir.

Türk milleti ile hesabı kapanmayanlar pusudadır. İşgal heveslisi vandallar, çözülme fanatikleri arayıştadır. Türk milleti ona buna pabuç bırakacak, aciz, yetersiz ve sıvışacak bir gevşeklikte olmamıştır, olmayacaktır. Her türlü acıya göğüs germiş MHP var oldukça düşmanlar çatlayacak, tasmalı hainler deliye dönüp nifak yağmurunda kül olacaktır. Yok öyle yağma, sabrımızı daha fazla zorlamayın.

"YEMİN ETTİK, DÖNMEYECEĞİZ, DURMAYACAĞIZ, VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Ülkemiz için yeminimiz vardır ve bu yemin bir kere edilmiştir. Bizim için yeminler uğruna gerekirse kendimizi feda etmek içindir. Yemin Türkiye'nin hak ve çıkarlardır. Yemin Türk milletinin birliği ve sağlam iradesidir. Bağımsız yaşama ülküsüdür. Yemin 19 Mayıs 1919'daki ilk adım, 23 Nisan 1923'teki ilk açılış, 29 Ekim 1923'tür. Kardeşliğimizi korumaktır, yemin manevi borçtur. Yemin ettik, dönmeyeceğiz, durmayacağız, vazgeçmeyeceğiz, Türk bayrağını dilediği, istediği yere ama öyle ama böyle dikeceğiz. Bir devleti devlet yapan egemenlik haklarıyla, vatan, millettir."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Devlet Bahçeli Türkiye Rusya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title