Haberler

Devlet Bahçeli Hakkında Suç Duyurusu

Güncelleme:

Özgürlükçü Hukukçular Derneği'ne bağlı avukatlar, Bahçeli hakkında "hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği'ne (ÖHD) bağlı avukatlar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında "hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Avukatlar, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın 'C' kapısının karşısındaki alanda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. ÖHD İstanbul Şube Eşbaşkanı Sinan Zincir, şöyle konuştu:

"ARTIK BU HAKARETLER ÖYLE BİR NOKTAYA GELDİ Kİ..."

"Bugüne kadar hem iktidar kanadı, hem MHP, hem de Devlet Bahçeli HDP'ye ve HDP'nin değerlerine her gün ve her dakika hakaret ediyorlardı. Ama bu hakaretlerini artık öyle bir noktaya getirdiler ki HDP'ye oy veren 6 milyona hakaret edebilecek bir duruma geldiler. Açıktan hakaret edebilecek bir duruma geldiler."

"MİLYONLARA ŞEREFSİZ DİYEN BİR MİLLETVEKİLİ, GENEL BAŞKAN VAR"

"Bugün Devlet Bahçeli'nin danışmanlarından biri de bu hakareti doğruladı. ve çıkıp milyonlara şerefsiz diyen bir milletvekili, bir parlamenter ve bir parti genel başkanı var bu ülkede. Halkları karşı karşıya getiriyor. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ediyor. Halkın bir bölümünü alenen aşağılıyor. Ciddi bir kutuplaşma yaratıyor. MHP'nin, Devlet Bahçeli'nin kişiliği, alışkanlığı, kimliği olmayan, duruşu olmayan ideolojisi budur. Ama halka dönük, seçmenlere dönük bir hakareti daha önce yapmamıştı. En azından bunu yapmamıştı. Yoksa değerlerimize hergün hakaret ediyorlardı. Bugün buna karşı ÖHD adına suç duyurusunda bulunacağız."



"BİZ HDP'YE OY VEREREK VİCDANLI VE ŞEREFLİ DAVRANDIK"

Avukat Eren Keskin de, "Özgürlükçü Hukukçular Derneği aslında bu coğrafyada HDP'ye oy vermiş olup, kendisine şerefsiz denilen herkes adına bir başvuru yapıyor. Şimdi aslında yaşamda en kutsal olan duygu vicdandır. Faşist hareket ise bu coğrafyanın yani MHP ve ülkü ocakları en vicdansız hareketidir. O nedenle bu söylem kendilerine çok yakıştı. Bence şeref gibi ve vicdan gibi bir kavramı Devlet Bahçeli ve ülkücülerin ağızlarına dahi almaması gerekiyor. Biz HDP'ye oy vererek vicdanlı ve şerefli davrandık. Bu davranışımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Avukatlar basın açıklamasının ardından savcılığa suç duyurusu dilekçesini sundu.



DİLEKÇE

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na sunulan dilekçede, "MHP'nin 03 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı'nda Devlet Bahçeli, "Boğazda yalılarda oturup viskisini yudumlayıp oyunu HDP'ye veren şerefsizler şimdi HDP ile koalisyon kurun" diyerek HDP'ye oy veren seçmene açıkça hakaret etmiştir.Devlet Bahçeli'nin bu beyanı düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında değerlendirilemez. Şüphelinin siyasi kimliği, etki alanı, sosyal kişiliği dikkate alındığında halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği, şüphelinin fiili ile halkın bir kesimini aşağılamak suçunu işlediği açıktır" denildi. "Hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında soruşturma yapılarak, Bahçeli'nin dokunulmazlığının kaldırılması talepli fezleke hazırlanıp TBMM'ye bildirilmesi ve hakkında kamu davası açılmasını talep edildi.

HDP'DEN DE SUÇ DUYURUSU

HDP İzmir İl eş Başkanı Cavit Uğur, 'Hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçlamalarıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

HDP, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "İzmir'de yazlıklarında yatıp AKP olmasın diye oyunu MHP'ye vermeyen ama HDP'yi meclise taşıyan zavallılar. Yalılarda viski yudumlayıp HDP'ye oy veren şerefsizler. HDP ile koalisyon kurun" sözlerini yargıya taşıdı. HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlamalarıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Uğur, Bahçeli'nin HDP'ye oy veren 6 milyon seçmene yönelik hakaret içeren sözleri nedeniyle gerekli soruşturmanın yapılarak şüphelinin dokunulmazlığının kaldırılması talepli fezleke hazırlanıp TBMM'ye bildirilmesi ve kamu davası açılmasını talep etti. Uğur, dilekçesinde şöyle dedi:

"AÇIKÇA HAKARET ETTİ"

"Geçici hükümetin üyeleri başta olmak üzere ırkçı birçok odağın hedefinde olan partim en son Bahçeli'nin sözleri ile hedef haline getirilmiş, şahsım da dahil olmak üzere HDP'ye oy veren milyonlarca insan şerefsiz olarak itham edilmiştir. MHP'nin 3 Ağustos'ta gerçekleştirdiği genişletilmiş il istişare toplantısında şüpheli Devlet Bahçeli, 'Boğazda yalılarda oturup viskisini yudumlayıp oyunu HDP'ye veren şerefsizler, şimdi HDP ile koalisyon kurun' diyerek HDP'ye oy veren seçmene açıkça hakaret etmiştir. Bahçeli'nin bu beyanı düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Şüphelinin siyasi kimliği, etki alanı, sosyal kişiliği dikkate alındığında halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği, şüphelinin fiili ve halkın bir kesimini aşağılamak suçunu işlediği açıktır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Devlet Bahçeli İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (605)

23Mobil-IOS:

Bir Zaza olarak Bahçeli'nin yanıdayım şerf hasıyet onlarda bulunmaz bunlar katıl canıdır

110
71
yanıtYanıtla
ilbeyiMobil-ANDROID:

bunların tipinde meymenet yok. pkk nın sivil şubeleri. sizden çekinen sizin gibi olsun :))

92
55
yanıtYanıtla
AKINCI:

devlet bahçeli az bile söylemiş o. cocugu dese yeridir

34
80
yanıtYanıtla
anka:

Siz boyle yaptikca benim bu adama karsi sevgim yuceliyor yasasin mhp

93
20
yanıtYanıtla
antepli:

bahçeli haksız bunların şerefini tartışmaya açmak bile anlamsız

52
57
yanıtYanıtla
Türk:

bahçeli hakaret etmediki şerefsizler dedi doğru bir kelime bende diyorum

57
45
yanıtYanıtla
alperx:

şu kadında tip yok ki hainler

17
82
yanıtYanıtla
malik:

agzina saglik bahcelinin dogru demis

36
56
yanıtYanıtla
Urfa:

Bahcelinin bi acigini bulmak icin ne guzel ugrasiyorsunuz

40
34
yanıtYanıtla
oturan boğa:

Bahçelinin bu ülkeye hiçbir faydasi olmamiştir.hakareten başka.derhal muz cumhuriyetine sinirdişi edilmeli.zaten bir faydasi yok.

15
59
yanıtYanıtla
Tüm 605 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title