Haberler

Devlet 25 Yıl Sonra 81 Kuruşun Peşine Düştü

Batman'da 2013 yılında PTT'den emekli olan 55 yaşındaki Abdulkadir Bağcı'ya, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 25 yıl önce emeklilik sicil dosyasındaki 81 kuruş borcuna karşılık 288 lira 20 kuruş borç çıkarıldı.

Batman'da 2013 yılında PTT'den emekli olan 55 yaşındaki Abdulkadir Bağcı'ya, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 25 yıl önce emeklilik sicil dosyasındaki 81 kuruş borcuna karşılık 288 lira 20 kuruş borç çıkarıldı. SGK'nın borç ihbarı ile şaşıran Bağcı, "Devlet kuruşlarla uğraşmamalı. O dönem borç kapanmamışsa ya da eksik yatırılmışsa bu benim hatam değil" dedi.

33 yıl PTT Diyarbakır ve Batman Başmüdürlüğü'nde görev yapan ve 2013 yılında emekliye ayrılan 55 yaşındaki Abdulkadir Bağcı, 1989 yılında kurum tarafından eksik yatırılan 81 kuruşluk prime karşılık Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan gönderilen borç ihbarı ile şaşırdı. 81 kuruşluk borcun 25 yıl aradan sonra 288 TL olarak kendisinden tahsil istenmesine tepki gösteren Bağcı, yaptığı itirazın da dikkate alınmadığını  söyledi. SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü'nün emeklilik sicil dosyasındaki borç tahakkuk tablosundaki 81 kuruş karşılığında kendisini borçlandırdığını belirten Bağcı, "Aradan geçen 25 yıllık sürede borcun ödenmemesi ve bu rakamın 288 TL olarak güncellenmesine şaşırdım. Ayrıca bu paranın emekli aylığımdan tahsil edileceği tarafıma bildirildi. Yaptığım itiraz maalesef değerlendirilmedi. Benden kaynaklanmayan bu hatanın faturası bana ödettirilmek isteniyor" diye konuştu.

'PRİMLER MAAŞTAN KESİLİYORDU'

Batman'ın Kozluk ilçesi PTT Merkez Şube Müdürlüğü'nde görev yaptığı sürede primlerin bordro üzerinden tahsil edilip, Emekli Sandığı'na resmi yazıyla gönderildiğini ifade eden Bağcı şunları söyledi:

"25 sene önce borcumu kapattığıma dair yazılar elimde duruyor. Kozluk PTT Müdürlüğü maaş üzerinden aylık olarak primlerin tamamını kesintiler yaparak SGK'ya göndermiştir. Maaş bordrosu üzerinden kesilip gönderilen borcun bende ne belgesi olabilir ki? Kayıtlarda eksik yatırılmış görünen 81 kuruşun güncellenip 288 lira 20 kuruş olarak adıma borç tahakkuku yapılması beni şaşırttı."

'DEVLET 3- 5 TL İLE UĞRAŞMAMALI'

25 yıl önce yaşanan bu olayda hiçbir ihmalinin olmadığını belgelerle ispat ettiğini belirten Bağcı tepkisini şöyle sürdürdü:

"Bu borç, beni devlete 33 yıl hizmet eden bir emekli olarak üzdü. Olmayan bir borcum varmış gibi, 81 kuruşun korkunç bir artışla 288 lira 20 kuruşolarak maaşımdan kesilmemesini istiyorum. Devlet 3- 5 TL ile uğraşmamalıdır. 25 yıl öncesinin kuruş hesabının yapıldığı bir dönem yaşıyoruz." - Batman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Diyarbakır Kozluk Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title