Haberler

    Devlerin Katıldığı Münih'teki Fuara Ankaralı Utest Damga Vurdu

    Madencilik ve inşaat sektörü temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği BAUMA Fuarı'nı ilgi yoğun oldu.

    Madencilik ve inşaat sektörü temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği BAUMA Fuarı'nı ilgi yoğun oldu. Fuara Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren UTEST A.Ş. de, en son teknolojiyi içeren kalite kontrol laboratuvarı cihazlarıyla fuara katıldı.

    60 ÜLKEYE İHRACAT

    Fuarın gözde stantları arasında yer alan UTEST A.Ş. Genel Müdürü Tarık Usanmaz, 12 dönümlük bir fabrikada faaliyet gösterdiklerini söyledi. Dünya genelinde 60'ı aşkın ülkeye ihracat yaptıklarını aktaran Usanmaz, 2004 yılında 8 kişi ile 200 metrekarelik bir alanda faaliyete başladıklarını aktardı.

    HEDEF İLK 3 ARASINDA OLMAK

    Son üç yıl içinde iki kat bir büyüme yakaladıklarını aktaran Usanmaz, önümüzdeki 5 yıl içinde dünyanın en büyük ilk üç firmasından biri olmayı hedeflediklerini aktardı. Pazara dünya devi firmaların küresel pazarda hakim durumda olduğunu aktaran Usanmaz, "Oluşan bilgi birikimi ve ileri teknoloji gerektiren ürünleri dünya çapında pazarlamayı başarının önemli bir gurur kaynağı" dedi.

    KALİTEYE ÖNEM VERDİK

    UTEST A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Usanmaz ise konuya ilişkin şunları söyledi: "Geçmişte, yıllarca Batı Avrupa ve Amerika firmalarının ürettikleri cihazları ülkemize ithal ettik ve ihtiyacı olan kurumlara sattık. Biz üretime başlarken ucuz olmayı değil kaliteliyi uygun fiyata imal etmek düşüncesi ile yola çıktık."

    ROLLERİ DEĞİŞTİRDİK

    İlhan Usanmaz, daha önce ürün ithal ettikleri firmalara şimdilerde satış yaptıklarını belirterek "Üretim sürecinde yakaladığımız başarının sonucunda daha önce ürün ithal ettiğimiz bu firmalar ile rolleri değiştirerek biz ihraç etmeye başladık ve sözü geçen firmalar dünya pazarında bizimle rekabette zorlandıkları için; ürünlerimizi ithal ederek kendi markaları altında satma yoluna gittiler. Dünya pazarındaki geldiğimiz bu konum firma olarak bizi ayrıca gururlandırıyor" dedi.

    Üç yılda bir yapılan fuara dünyanın dev firmaları katılıyor.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Organize Sanayi Bölgesi Sincan Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title