Haberler

Develide Stk'lar ve Belediye Bir Araya Geldi

Develi İlçesindeki Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Basın Kuruluşlarının temsilcileri Belediye Başkanı Recep Özkan'ın daveti üzerine bir araya gelerek İlçenin geleceği ile ilgili bilgi paylaşımı yanı sıra...

Develi İlçesindeki Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Basın Kuruluşlarının temsilcileri Belediye Başkanı Recep Özkan'ın daveti üzerine bir araya gelerek İlçenin geleceği ile ilgili bilgi paylaşımı yanı sıra görüş ve öneriler de masaya yatırıldı.

Toplantıya; Belediye Başkanı Recep Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Durukan, CHP İlçe Başkanı Sevgi Nahide Yalçın, MHP İlçe Başkanı Mustafa Beşparmak, SP İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Bozbeşparmak, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Develioğlu, İl Genel Meclis Üyelerinden Mehmet Tuna, Fazlı Öztürk, İl Genel Meclis Üyesi ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Murat, Ticaret Odası Başkanı Mustafa Maşlak, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Sırakaya, TEKSİF Sendikası Şube Başkanı Adil Atilla, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Ünlütürk, TRT Temsilcisi Mesut Özkan, Seyrani Gazetesinden Hakan Bayraktar, Çağdaş Develi Gazetesinden Cihan Çimen, Develi Gazetesinden Nurettin Çimen, Develi havadis Hbaer sitesi temsilcisi Doğan Balak katıldı.

Başkan Recep Özkan, "Develi Belediye Meclisimizin Haziran ayı olağan toplantısında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından ilçemize doğal gaz getirilmesi için 4646 Sayılı Doğal Gaz Piyasa Kanununa göre EPDK tarafından dağıtım lisansı verilen Kayseri Gaza gerekli iznin verilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi. Kayseri Gaz tarafından EPDK ya 3 Haziran 2013 tarih ve 13/585 sayılı yazı ile yapılan başvuru olumlu karşılanmış olup Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 3Temmuz 2013 tarih ve 4478 -6 sayılı kararı ile Kayseri Gaz tarafından Develi İlçesini de Doğalgaz dağıtım bölgesine dahil edilmesine izin verildiğini,Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanımız Sayın Taner Yıldız ve Kayseri Gaz Alman ortağı EWE gurubu temsilcilerinin de da katılacağı temel atma töreni 28 Eylül 2013 Cumartesi Günü Saat: 16.00'da Cumhuriyet meydanında yapılacak.

Zamantı Tünelinden çıkan kaynak içme suyu çalışmasının, Zamantı Tüneli içerisinden çıkan ve grup köyler ile İlçemize verilecek olan içme suyu çalışması 17 milyon TL ye ihale edilmiş olup şu anda Gazi Kasabası sınırlarında Beşinci Kilometrede boru hattı döşenmekte olup Dağıtım merkezi, Öksüt ve Tombak su depoları inşaatları hızla devam ediyor" diyerek gerçekleştirilen hizmetler hakkında bilgiler verdi.

Başkan Özkan ayrıca, alternatif ve yenilenebilir enerji alanlarından güneş enerjisi, rüzgar enerji santralleri konularında AR-GE çalışmaları başlatıldığını belirterek, "Nehir santrallerinin desteklenmesi ve Develi ovasına dengeli su sağlanması da göz ününde bulundurularak kamulaştırılma dahil yaklaşık iki yüz milyon liraya mal olan Gümüşören barajının 2014 yılında hizmete girmesi hedefleniyor" diye konuştu.

Toplantıya katılan STK temsilcileri de Develi ilçesinde yapılan çalışmalar ve yapılması gereken çalışmalar konusunda düşüncelerini aktardı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Özkan Ak Parti Kayseri Develi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title