Haberler

Develi'de 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Develi ilçe Stadyumunda coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Develi ilçe Stadyumunda coşkuyla kutlandı.

Program İlçe Spor Müdürü Adem Demir'in Develi meydanındaki Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı ve ilçe stadyumundaki gösterilerle devam etti. Kutlamalara Develi Kaymakamı Murat Duru, Garnizon Komutanı Erdoğan Mutlu, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, İlçe Spor Müdürü Adem Demir, İlçe Tarım Müdürü Murat Hodul ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Develi Kaymakamı Murat Duru yaptığı konuşmasında, "Öncelikle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. Bugün doğu ve güney doğu vatan topraklarından maalesef şehitlerimiz geliyor, yüreğimizi gönlümüzü içimizi kor ateş yaksa da,19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını şanına uygun kutlamanın da buruk sevincini yaşıyoruz" dedi.

Kaymakam Duru, "Anadolu coğrafyasında Ergenekon'dan gelip Anadolu'yu yurt edindiğimiz günden beri, tek dişi kalmış canavarlar her yüzyılda bir hatta o yüzyıl içerisinde bir kaç defa haçlı seferlerine maruz kaldık ama Türk Milleti 16 defa devlet kurdu. Büyük Türk milleti asla vatansız devletsiz bayraksız kalmadı. Burada bütün dünyaya içimizdeki ve dışımızdaki emperyal güçlere sesleniyoruz içimizdeki hainlere sesleniyoruz diyoruz ki bu cennet vatan topraklarında, bu şanlı bayrağımız, nazlı bayrağımız ay yıldızlı al bayrağımız bu gönderden asla inmeyecek ve ezanımız asla susmayacaktır. Bu birbirinden güzel gençlerimiz olduğu müddetçe bir Mehmet şehit olur bin Mehmet bu topraklarda var olur. Develili kardeşlerim ümitlerimizi diri tutalım, iri olalım diri olalım birlik olalım bu topraklarda, birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe, bu gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirdiğimiz müddetçe Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlerimize emanet ettiği bu Cumhuriyet sonsuza dek yaşayacaktır" diye konuştu.

Kutlamalarda şiir dinletileri, folklor gösterileri, Develi Belediyesi Spor Kulübü sporcularının gösterileri ile devam etti. Program 19 Mayıs Gençlik ve Spor haftasındaki müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödül töreniyle son buldu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Cabbar Murat Duru 19 Mayıs Yerel Haberler

title