Haberler

Develer Germencik'te Güreşti

Aydın'ın Germencik ilçesinde, belediye tarafından 68'incisi düzenlenen geleneksel güreşlerde 150 namlı deve kıyasıya mücadele verdi.

Aydın'ın Germencik ilçesinde, belediye tarafından 68'incisi düzenlenen geleneksel güreşlerde 150 namlı deve kıyasıya mücadele verdi. MHP'li Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın kendi devesi "Akınbey" güreşirken büyük heyecan yaşadı.

Germencik 68. Geleneksel Deve Güreşi Alangüllü Arenası'nda yapıldı. Güreşlere, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin çeşitli yerlerinden 150 pehlivan deve katıldı. Güreşlere katılan develerin sahiplerine Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın tarafından çul, heybe, zincir yular, paça ve ip torba gibi çeşitli hediyeler dağıtıldı. Biletleri 15 liradan satılan güreşleri izlemeye gelenler, havcanın da güzel olmasıyla hem piknik yaparak günün tadını çıkardı, hem de develerin çekişmeli geçen müsabakalarını izledi.

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın'ın, "Akınbey" isimli devesi de "baş güreş" kategorisinde mücadele etti. Başkan Akın, devesi İzmir Bayındır'dan gelen Efe Ekerol'un "Ali Efe" isimli devesiyle güreşirken, heyecandan yerinde duramadı.15 dakika boyunca güreşen pehlivan develer izleyicilerden büyük alkış aldı. İki deve yenişemedi.

Belediye Başkanı Ümmet Akın, "Germencik'teki deve güreşleri, Aydın Bölgesi'nde yapılanlar arasında en iyilerinden biri. Bu anlamda iyi organizasyon yaparak en iyi develerin burada güreşmesini sağladık. Zevkli ve heyecanlı bir güreş oldu. Deve güreşine katılan develere de bu yıl ilk kez güreş öncesi çeşitli hediyeler vererek ödüllendirdik. Bir deve güreşini daha yapmanın sevincini yaşadık" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Germencik Marmara Aydın Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title