Haberler

Devecilik Kültürü de UNESCO yolunda

Güncelleme:

Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu 17 Kasım Perşembe günü İzmir'in Selçuk ilçesindeki Pamucak Mevkii Richmond Otel'de başlıyor.

UNESCO için yeni bir adım daha

17-18–19 Kasım tarihleri arasında sürecek sempozyumda yerli ve yabancı akademisyenlerin katılımıyla "devecilik kültürü ve deve güreşleri" sosyal bilimler ve fen bilimleri alanlarında masaya yatırılacak. Alanında ilk defa düzenlenecek olan sempozyum, devecilik kültürü ve deve güreşlerine bilimsel bir kimlik kazandırmak açısından önem taşıyor.

17 Kasım Perşembe günü sabah 09.00 – 10. 30 arasında açılış konuşmaları ve kayıtlarla başlayacak olan Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumunun ilk oturumu aynı gün Richmond Otel'de saat 13.30- 15.00 başlayacak.

"Bilimin Işığında UNESCO"

Cumartesi günü 11.45 – 12.45 saatleri arasında değerlendirme ve kapanış oturumu ile son bulacak olan sempozyuma herkesi davet eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; "Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan ve "Bilimin Işığında UNESCO" yolunda sloganıyla düzenleyeceğimiz sempozyuma yurt içinden ve yurt dışından katılan akademisyenler tarafından devecilik kültürüne bilimsel bir bakış açısı kazandırmış olacağız. Yapılacak olan sunumları ayrıca kitap haline getirerek, yaşamımızda önemli yeri olan bu kültürü bilimsel anlamda da nesiller boyu yaşanmasını ve önemi bir kaynak oluşturmasını sağlamış olacağız" dedi. Selçuk Belediyesi tarafından katılımcılara için araç desteğinin de sağlanacağını belirten Başkan Bakıcı; "Sempozyum sonrasında akademisyenlerin yanı sıra İzmir milletvekillerinin de katılacağı deve havutlama ritüeli ve havut hayrı etkinliğini hemşerilerimizle birlikte İstasyon Meydanında gerçekleştireceğiz. Çevre illerinde katılım sağlayacağı etkinliğe ilgi duyan herkesi bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzmir Efes Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title