Haberler

Deve Güreşlerine Yoğun İlgi

Deve Güreşlerine yoğun ilgiBu yıl 33'üncüsü düzenlenen Selçuk Efes Deve Güreşi Festivali'ni yerli ve yabancı 20 bine yakın kişi izledi.

Deve Güreşlerine yoğun ilgiBu yıl 33'üncüsü düzenlenen Selçuk Efes Deve Güreşi Festivali'ni yerli ve yabancı 20 bine yakın kişi izledi. Deve güreşlerinin "Kırkpınarı" olarak adlandırılan Selçuk Efes Deve Güreşi Festivali'nin bu yıl 33'üncüsü yapıldı. Selçuk Belediyesinin katkılarıyla Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği tarafından düzenlenen festival, İzmir'in yanı sıra yurdun çeşitli illerinden ve yurt dışından gelen yaklaşık 20 bin izleyiciyi ağırladı.Festival için Pamucak Güreş Sahası'nı çevreleyen yamaçları sabahın ilk saatlerinden itibaren dolduran izleyiciler, güreşleri izlerken, piknik yapmanın keyfini de yaşadı. Festival alanında kurulan tezgahlarda satışa sunulan deve sucuğu ile yöresel tarım ve el ürünleri de yoğun ilgi gördü. Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden yetiştiriciler tarafından getirilen "tülü" cinsi 130 devenin mücadelesine sahne oldu. Geleneksel olarak duayla başlayan festivalde, güreşler öncesi sahipleri tarafından alanda dolaştırılarak müsabakaya hazırlanan develer, yapılan eşleşmeler sonrası birbirleriyle mücadele etti. Develerin birbirlerine zarar vermesine izin verilmeyen güreşlerde, en zor görev "urgancılara" düştü. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı güreşlerde, birbirine kenetlenen develer urgancılar tarafından ayrıldı. Develerden birinin üstünlüğünü kabul ettirerek, rakibini sahadan kaçmaya zorladığı anların da yaşandığı güreşler, deve güreşi tutkunlarına büyük heyecan yaşattı. ...

Kaynak: AA / Güncel

izmir efes Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title