Haberler

Deve Güreşlerinde Birincilik Ödülü Paylaşıldı

Manisa’nın Ahmetli ilçesinde bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilen Gökkaya Geleneksel Deve Güreşleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla düzenlendi.

Manisa'nın Ahmetli ilçesinde bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilen Gökkaya Geleneksel Deve Güreşleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla düzenlendi. Havanın da güzel olmasıyla birlikte şölen havasına dönüşen güreşlerde birincilik ödülü paylaşıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü temsilen yer alan Ahmetli Koordinasyon Şube Müdürü Orçun Abalı, Manisa Büyükşehir Kupası'nda güreşerek berabere kalan Aydın Pulluk ve Arap Serkan isimli develerin sahiplerine ödüllerini takdim etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarihine sahip çıkmayı sürdürüyor. Tarihi değerler arasında yer alan ve Ege Bölgesi'nde önemli yeri olan deve güreşleri Ahmetli'de düzenlendi. 17'ncisi gerçekleştirilen Geleneksel Gökkaya Deve Güreşleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla düzenlendi. Manisa ve çevre illerden yaklaşık 100 devenin katıldığı güreşler, vatandaşlara heyecanlı anlar yaşattı. Havanın da güzel olmasıyla birlikte şölen havasına dönüşen güreşlerde birincilik ödülü paylaşıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü temsilen yer alan Ahmetli Koordinasyon Şube Müdürü Orçun Abalı, Manisa Büyükşehir Kupası'nda güreşerek berabere kalan Aydın Pulluk ve Arap Serkan isimli develerin sahiplerine ödüllerini takdim etti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Geleneklerimiz, göreneklerimiz, örflerimiz ve adetlerimiz noktasında geçmişimize sahip çıkıp geleceğe taşımamız lazım. Bu açıdan düzenlenen deve güreşlerimiz, birlikteliği ve sosyal kaynaşmayı sağlayan, insanlarımızı birbirine kaynaştıran güzel bir etkinliktir. Büyükşehir Belediyesi olarak katkı sağlamayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Gökkaya Mahallesi Muhtarı Kadir Türker ise, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün'e teşekkür ederiz. 16 yıldır sürdürdüğümüz geleneksel deve güreşlerini bu sene Büyükşehir Belediyesi'nin de verdiği katkılarla sürdürdük. Vatandaşlarımız, havanın güzel olmasıyla birlikte şölen tadında bir gün geçirdiler. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz Ergün Gökkaya Ahmetli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title