Haberler

Deva Okulları'nın Dehasa Çocukları

Gaziantep Özel Deva Okulları Teknoloji Bölümü öğrencileri, sağlık nükleer tıp ve askeri alanında geliştirdikleri projelerle hem yarışmalara katılıyor, hem de hayata geçirdikleri projelerle ülkenin geleceğine katkı sunuyor.

Gaziantep Özel Deva Okulları Teknoloji Bölümü öğrencileri, sağlık nükleer tıp ve askeri alanında geliştirdikleri projelerle hem yarışmalara katılıyor, hem de hayata geçirdikleri projelerle ülkenin geleceğine katkı sunuyor.

Gaziantep DEVA Okulları Teknoloji Bölümü öğrencileri, hayata geçirdikleri robotlar sayesinde Türkiye'nin en çok proje üreten okulları arasında yer alıyor. Özellikle fen ve teknoloji alanında öğrencilere katkı sağlayan DEVA okullarının, yaptıkları projeler TÜBİTAK tarafından inceleniyor. Türkiye'de yapılan yarışmalara katılan okul, 3'ü uluslararası, 2'sini de Türkiye'de olmak üzere toplam 5 projeyle ödüle laik görüldü. DEVA okulları aynı zamanda sağlık, nükleer tıp ve askeri alanda da projeler geliştiriyor.

FİZİK TEDAVİDE DEVRİM NİTELİĞİ TAŞIYAN PROJE

Öğretmen ve öğrencilerin birbirleriyle mükemmel uyumu sayesinde fizik tedavi alanında geliştirmiş oldukları yapay kol sayesinde bu alandaki hastaların yaşadığı sıkıntıların giderilmesi hedefleniyor. DEVA Okulları'nda görevli Mekatronik Öğretmeni Orhan Çevik, yeni bir okul olmalarına rağmen DEVA Okulları öğrencilerinin ilk projede uluslararası robot günlerinde serbest kategoride ilk 21 arasına girmeyi başardıklarını söyledi. Çevik, "Bunun da emeğini en çok öğrenciler paylaşmaktadır. Genelde askeri ve sağlık alanında buna benzer birçok projelerimiz bulunmakta. Bu okulda da sağlık alanında yine önemli projeler yapmaktayız. Projeler daha çok akademik çalışmalar üzerine. Sosyal projeler değil de ülkemize faydalı olan, insanlığa faydalı olan projeler üzerine çalışmaktayız. Bu projelerde özellikle fizik tedavi, üzerine yoğunlaştık daha sonra nükleer tıp alanına yoğunlaştık. Kardiyoloji alanında yaptığımız çalışmalarımız var. Bunların birçoğunu yaparken de uzun mesailer harcadık "dedi.

GELECEĞİN ÇOCUKLARI

DEVA Okulları öğrencilerinde Ahmet Mert, "Biz robotlarımızı hazırlayıp yarışmalara katılıyoruz. Benim serbest projemde herhangi bir sınırlama yok. İstediğiniz konuda yapabilirsiniz. Benim robotum fizik tedavi ve rehabilitasyon robotudur. Biliyorsunuz, ülkemizde 10 milyon fizik tedavi gören hasta var ve fizik tedavi merkezlerin çok fazla ilkel tedavi uygulanıyor. ya da pahalı yapılıyor ve herkese sıra gelmiyor. Benim yöntemim yapay zeka yöntemiyle otonom olarak çalışıyor" dedi.

Bir diğer öğrenci Fatma Gül Demir ise, 'Serbeste kategori de bir robot kol yapmayı amaçladık. Robot kol yapay zeka il çalışıyor. Fizik tedavi ünitelerinde çocuklarda ve yetişkinlerde çeşitli hasarlar çıkıyor. Bu kollarda doktorlar aynı tedavi yöntemini uyguladığı için farklı insanlarda farklı hasarlar oluşabiliyor. Bu yüzden yapay zekayı ile çalışan bir robot tasarladık. Bu robot kola öncelikle kolun sinir düğüm noktalarına yerleştirilmesi gerek sensör bulunuyor. Bu sensör kolun eşik şiddetini ayarlıyor ve robot kolun çalışmasını sağlıyor. Robot kok çalışırken maksimum ve minimum değerleri asla unutmuyor. Yapılan egzersizlerde kol maksimum değere çıktıktan sonra kol daha fazla yukarı çıkmaması için kola sensör uyarı getiriyor. Böylece kolda herhangi bir hasar oluşmadan egzersizler tamamlanmış oluyor" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title