Haberler

Dev Projeler Körfez'e Vizyon Katacak

Körfez Belediyesi, "İlimpark, Afet Kaçış Yolu ve Üniversite" projeleriyle Körfez’i çekim merkezi haline getirmeyi hedefliyor.

Körfez Belediyesi, "İlimpark, Afet Kaçış Yolu ve Üniversite" projeleriyle Körfez'i çekim merkezi haline getirmeyi hedefliyor.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın önderliğinde hayat bulan dev projelerle ilçenin de çehresi değişiyor. Başkan Baran, ilçeyi Kocaeli'nin cazibe merkezlerinden biri haline getirecek projeleri hayata geçiriyor. İlimtepe'de 210 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek "İlimpark Projesi" ile Körfezlilerin aileleri ile birlikte her türlü aktiviteyi gerçekleştirebilecekleri yeni bir alan oluşturulacak. Toplamda 210 bin 561 metrekareye kurulacak olan proje içerisinde spor kompleksi, seyir terası, izci kampı, göletler, at çiftliği, yöresel halk pazarı, atv sporları, kır kahvesi, tırmanma duvarı, kaykay pisti, kır lokantası, değirmen, gözetleme kulesi, çocuk oyun alanları, paintball alanı, bisiklet parkurları, piknik alanları, yağmur barınakları, çim anfi, kafes hayvanları, fayton gezinti alanı, camii gibi birçok alan bulunacak. Projede ayrıca çok amaçlı etkinlik alanı da oluşturacak olan körfez Belediyesi, proje bittiğinde de geleneksel hale gelen bütün festivalleri İlimpark'ta gerçekleştirecek.

Marmara Depremi sırasında çıkan Tüpraş yangını nedeniyle ilçenin tahliye edilmesindeki sıkıntılar göz önüne alınarak planlanan "Afet Kaçış Yolu Projesi", Körfezlilere nefes aldıracak. 8 kilometre uzunluğundaki Afet Kaçış Yolu 25 metre genişliğinde çift yönlü yol olacak. 5 buçuk kilometresi tamamlanan yolun kalan bölümü ise ihaleye açıldı. Körfez'i 6 saatte tahliye edecek olan Afet Kaçış Yolu, Körfez'in güneyinden İlimtepe'ye buradan Kuzey Anadolu otoyolundan İstanbul istikametine gidebilecek. Bu bağlamda, güzergah 7 mahalleyi kapsayacak şekilde planlandı. Bu dev proje ilgili güzergah yolunda E80 karayolu nedeni ile kesintiye uğruyor. Gerekli bağlantıyı sağlamak adına da araç trafiğine elverişli bir köprü yapılması projeye dahil edildi. Rampa uzunluğu 85 metre olan köprünün net yüksekliği ise 6 metre olacak. Eğimi yüzde 12 olacak olan köprüden, vatandaşlar güvenle tahliye edilebilecek.

Kentsel Dönüşüm Projelerinin yanı sıra sosyal projelere de ağırlık veren Körfez Belediyesi, eski belediye binasına hayat vererek modern bir üniversite binası açacak. Geleceğin Teminatı olan gençlerin hizmetine açılacak olan Kocaeli Üniversitesi Kara ve Raylı Sistemler Yüksek Okulu için eski belediye binasında hummalı bir çalışma başlatıldı. Türkiye'de ilk defa Körfez'de açılacak olan bu bölüm hem Körfez'in hemde ülkenin geleceğine ışık tutacak. Son derece modern bir üniversite olacak proje tamamen son teknolojik ürünlerle donatılacak. İçerisinde birçok özelliği barındıracak olan üniversite toplamda 4000 metre kare alana yapılacak.

4 bin metre kare alana yapılacak olan üniversite tamamen yangın yönetmeliğine uygun şekilde inşa edilecek. Sekiz derslik, iki akıllı sınıf, bir laboratuar ve bir simülizasyon laboratuarı olmak üzere ortalama 45 kişilik sınıflar yapılacak. Tamamen rahat ve konforlu bir şekilde öğrencilerin eğitim görmeleri için her şey projede düşünülmüş. Bunların yanı sıra yemekhane ve konferans salonlarında yapılacağı alan A blok ve B Blok olmak üzere iki bölüme ayrılıyor. Liman kenti olan Körfez'e kurulacak olan Kocaeli Üniversitesi Kara ve Raylı Sistemler Yüksek Okulu ilçenin değişimine önder olacak. Körfez'e kurulacak üniversitenin ardından ilçede sosyal ve ekonomik hayat değişecek. Körfez'de üniversite sayesinde birçok ihtiyaç boy gösterecek kafeterya ve lokanta sayısı artacak. İlçe nüfusu artacağından ekonomi daha da canlanacak. Kiralık konut ihtiyacı doğacak. İlçenin beklentileri öğrencilerin buraya gelmesiyle daha da farklılaşacak ve Körfez kazanacak. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kocaeli Üniversitesi İsmail Baran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç?
500

Yorumlar (1)

emine sumra:

proje güzelde 3 dönemdir bu hikayeler var. 4. dönemde mi yapacaklar :D tamda seçim arefesinde. eşşek bile düştüğü yerden bidaha geçmiyor. ama ne olacağı belli olmaz tabiki. bu insanalara güven olmuyor malesef. . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title