Haberler

Dev Öğrenciler'den Manisa'ya 5 Yeni Eser

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından başlatılan 251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında son toplantılarını gerçekleştiren Dev Öğrenciler, Manisa'ya 5 yeni eser kazandırma kararı aldı.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından başlatılan 251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında son toplantılarını gerçekleştiren Dev Öğrenciler, Manisa'ya 5 yeni eser kazandırma kararı aldı.

Valiler Kararnamesi'yle Merkez Valiliği'ne atanan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, kendisinin başlatmış olduğu 251 Bin Dev Öğrenci Projesi'nin son toplantısını gerçekleştirdi. Manisa Valiliği Brifing Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda projenin son durumu hakkında bilgi veren Vali Daşöz, "Şu anda Dev Öğrenci Projemizin hesabında nakit olarak 420 bin lira paramız var. Ayrıca okullardan ilçelerden dağıtılan kitapların geri dönüş parası olarak da 450 bin lira alacağımız var. Bir de bir şiir kitabı bastırıldı. Yazarların telif işlemleri tamamlanmadığı için henüz dağıtımı yapılmadı. Aslında piyasada bu şekilde dağıtılmış kitaplar var ama çocuklarımızın hepsi bu konudaki telif haklarına saygılı olduğu için bu konuda çalışmalar devam ediyor. Şu an belli bir miktarı iznini verdi. Bu kitabın da parası ödendi. Bu kitap dağıtıldığında 200 bin lira da bir para bekliyoruz. Alacaklar da temin edildiğinde en az 1 milyon TL'lik alacağımız var. Projenin yarattığı toplam kaynak bundan daha fazla ama şu anki durumumuz bu" dedi.

Toplantıda alınan kararları açıklayan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa'ya 5 yeni eser kazandıracaklarını söyledi. Daşöz, "İlçe kaymakamlarıyla görüşmeler yapıldı. Bu projede 3-4 yıl içerisinde bütün ilçelere en az bir eser kazandırılma söz konusuydu. Bazı ilçelerin sitemleri olabilir. Onlara bir şey yapılmadan merkeze 3 proje yapılması konusunda. Ama merkez büyük. Buradaki eser merkezdeki öğrencilerin eseri değil. Manisa'daki tüm öğrencilerin eseri. Aynı şekilde Salihli'de yapılan eser de tüm öğrencilerin eseri olacak" dedi.

Yapılacak eserlerden bahseden Vali Daşöz, şöyle devam etti: "Çocuklarımız kendilerinin yetiştirilmesinde en büyük pay sahipleri olan kişilerden biri anneleri birini de öğretmenleri olarak gördükleri için ikisinin de adını yaşatmak adına Manisa merkezde '251 Bin Dev Öğrenci Öğretmenler Sevgi Anaokulu' yaptırma kararı aldı. Çocuklar bu eseri öğretmenlerine ve annelerine hediye ediyorlar. İkinci eser olarak da, Köprübaşı Kaymakamlığı ile müşterek ve Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle 'Köprübaşı 251 Bin Dev Öğrenci Konferans Salonu' yapılacak. Bu konferans salonuna Dev Öğrenciler 100 bin lira katkı yapacak. Üçüncüsü Sarıgöl Kaymakamlığı öncülüğünde Sarıgöl 251 Bin Dev Öğrenci Kütüphanesi yapılacak. Buraya öğrenciler 60 bin lira katkı sağlayacak. Dördüncü eserimiz de Demirci ilçesine yapılacak. Demirci'ye 251 Bin Dev Öğrenci Çocuk Kütüphanesi yapılacak. Dev Öğrenciler buraya 100 bin lira katkı sağlayacak. Beşinci eserimiz ise şartlı bir yardım. İki gün önce Sarıalan Köyü'nde engelliler piknik alanında buluşmuştuk. Orada alınan bir karara uygun olarak Merkez Sarıalan Köyü'nde oluşturulacak 251 Bin Dev Öğrenci Engelsiz Sevgi Yaşam Merkezi için 30 bin lira katkı sağlanacak. Bu birlik mantığı ile yürütülecek. Eğer bu proje 3 ay içerisinde başlanırsa bu yardım yapılacak. Şimdi bu para ben gittikten sonra kaybolmasın diye Sosyal Hizmetler'e bağlı şekilde çalışılacak. Onlara da söyledik, gerekli alt yapı hazırlanırsa o para aktarılacak." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Daşöz Köprübaşı Sarıgöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title