Haberler

Dev-Lis: "Dershanelerin Kapatılması Yetmez, Özel Okullar Kamulaştırılsın"

Mersin’de bir grup lise öğrencisi, dershanelerin kapatılmasının yeterli olmadığını, özel okulların da kamulaştırılmasını isteyerek yürüyüş düzenledi.

Mersin'de bir grup lise öğrencisi, dershanelerin kapatılmasının yeterli olmadığını, özel okulların da kamulaştırılmasını isteyerek yürüyüş düzenledi.

Mersin'de Devrimci Liseliler (Dev-Lis) üyesi bir grup öğrenci, gündemde olan dershanelerin kapatılmasına ilişkin eylem yaptı. İstiklal Caddesi üzerindeki Özgür Çocuk Parkı'nda toplanan grup, 'Dershanelerin Kapatılması Yetmez, Özel Okullar Kamulaştırılsın' yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti. Sakarya Caddesi'ni takiben Atatürk Caddesi üzerindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüyen eylemciler, yol boyunca slogan atarak dershanelerin kapatılarak özel okullara dönüştürülmek istenmesini protesto etti.

Burada grup adına hazırlanan basın açıklamasını Mertcan Ünal ve Ezgi Akdağ adlı iki öğrenci okudu. Açıklamada, dershanelerin kapatılmasının fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmayacağı, aksine parası olanın özel okullara gitmesi teşvik edilerek daha da derinleşeceği öne sürüldü. Eğitim sistemi kökten değişmeden, eğitim tam anlamıyla parasız hale getirilmeden, dershanelerin kapatılmasının yanı sıra özel okullar kamulaştırılmadan bu eşitsizliğin sona ermeyeceği savunulan açıklamada, "Uygulanmak istenen bu yeni politika doğrultusunda öğrencilerin özel okullarda okuması teşvik edilmekte ve yine özel okullara verecek parası olmayanların sorunları çözülmemektedir. Bizler ne dershaneleri ne de eşitsizliği asla ortadan kaldırmayacak aksine daha da derinleştirecek özel okulları kabul ediyoruz" denildi.

Eğitim bütçesinin artırılmasını, dershanelerin kapatılmasını, özel okulların kamulaştırılmasını ve okulların bilimsel bilginin öğretildiği, parasız, eşit birer kuruma dönüştürülmesini isteyen öğrenciler, bugünden itibaren sokaklara ve okullara sandık kuracaklarını ve kendi geleceklerini tayin edeceklerini belirterek, tüm liselileri sandığa gitmeye çağırdılar.

Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstiklal Caddesi Atatürk Caddesi Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title