Haberler

Dev İşbirliği Ses Getirecek

Güncelleme:

BESİAD ve Mavişehir Kadın Platformu Derneği (Mavikader), Bostanlı Hakim Evi'ndeki kahvaltılı toplantıda güçlerini birleştirme kararı aldı.

Bostanlı'nın iki büyük derneği arasındaki bu güçbirliğinden hem Bölge hem de toplum faydalanacak.

Esnaflar arasında birlik beraberlik sağlamayı ve Karşıyaka, Bostanlı, Mavişehir ile ilgili projeler üretip projelerin takipçisi olmayı hedef edinen BESİAD ile 200 kadının oluşturduğu Mavikader'in toplantısından güçlerini birleştirme kararı çıktı. Bostanlı, Karşıyaka ve Mavişehir'in sosyal, kültürel ve ekonomik durumlarına hakim olan BESİAD ve Mavikader, üretecekleri projeler ile ses getirmeye hazırlanıyor. Birliğin gücü ile önemli adımların atılacağının vurgulandığı toplantıdan çıkan karar İzmir ve bölge kazançlı çıkacak. Birlikte hareket ederek evlerinde kapalı kalan engelli vatandaşları İzmir ekonomisine kazandırmayı hedefleyen dernek yöneticileri aynı zamanda bölge yararına projeler üreterek hayata geçmesini sağlayacak. Mavişehir'in Türkiye'nin kültür ve eğitim düzeyi en yüksek yerlerinden biri olduğunu belirten Mavişehir Kadın Platformu Derneği Kurucu Başkanı Yasemin Gürses, "Birlik ve beraberlik içinde olalım, aradığımız da sorunlarımızı dinleyecek içimizden arkadaşlarımızı yetiştirip siyasete ve yerel yönetimlere sokalım. Bölgemize sahip çıkarak projeler üretelim, dezavantajlı kadınlarımızı ekonomiye kazandıralım" dedi. İki derneğin ortak projelerde buluşacak olmasından büyük memnunluk duyduklarını dile getiren BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Feyyaz Sungur ise "Türkiye'nin bize sivil toplum örgütlerine ihtiyacı var. Bir ülkenin sivil toplum örgütleri gelişmediği sürece o ülkede demokrasi olmaz. Türkiye'de sivil toplum örgütleri 80'li yıllardan sonra gelişmeye başladı. Katedecek çok yolumuz var ve insanlar kendilerine uzanacak bir el bekliyor. BESİAD ve Mavikader olarak bu insanlara el uzatalım. Geçtiğimiz günlerde kurduğumuz Uzman Pastacılar Derneği'nde devlet desteği ile genç işsizlere eğitim olanağı sağladık. Meslek kazandırmayı hedefleyen iş garantili proje de şu an 99 kursiyer sağlık sigortalı olarak günlük harcırah ve eğitim alıyor. Bunun gibi projeler üreterek eve kapanmış, mutsuz, umutsuz arkadaşlarımızın umudu olalım ekonomiye kazandıralım" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karşıyaka Türkiye İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title