Haberler

Dev Geneleve Sigorta Mührü

Güncelleme:

Bir Türk'ün işlettiği, Berlin'deki Avrupa'nın en büyük ve en modern genelevi Artemis'e polis baskın düzenledi. Gerekçe çalışan kadınların sigorta ve sağlık primlerinin ödenmemesi.

Avrupa'nın en büyük, Almanya'nın da en tanınmış genelevi olarak bilinen Artemis'e Berlin polisi önceki akşam 20.00'de baskın düzenledi. Baskın sırasında çalışan kadınlar ve müşterilerle birlikte 212 kişi binada bulunuyordu. Çalışanların sigorta ve sağlık primlerini ödemediği, kaçak işçi çalıştırıldığı gerekçesiyle düzenlenen baskın sırasında resmi ve sivil toplam 900 polis görev aldı. Berlin'de son yıllarda düzenlenen en büyük baskın olarak kabul edilen arama sırasında polis 100 bin Euro'dan fazla paraya da el koydu. Genelevin kapısı mühürlendi. Daha önce genelevde çalışıp ayrılan bir kadının verdiği bilgi üzerine Berlin polisinin aylarca gizli soruşturma sürdürdüğü verilen bilgiler arasında.

Kapısı mühürlenen Artemis'in ne zaman açılacağı henüz belli değil.

'İŞÇİ DEĞİL MÜŞTERİLER'

İşletme çalışanları, kadınları kendilerinin çalıştırmadığını, her kadının bağımsız olarak çalıştığını söyleyerek kendilerini savundu. Adını açıklamak istemeyen çalışanlardan biri "Biz kadınları çalıştırmıyoruz. Kadınlar otelde kalıyor gibi oda kiralıyor. Oda parası ödüyorlar. Müşteriden ne aldıkları bizi ilgilendirmiyor" dedi. Aynı kişi, tıpkı müşterilerden olduğu gibi kadınlardan Artemis'e giriş ücreti aldıklarını ve bunu da vergilendirdiklerini de ileri sürdü. Polisin gözaltına aldığı 6 şüpheli arasında işletme sahibi Kenan Şimşek, kardeşi ve akrabaları ile Artemis görevlileri bulunuyor.

SAHİBİ TÜRK

Berlin'de Kenan Şimşek'in 2006 yılında milyonlarca Euro yatırımla hizmete soktuğu Artemis'te sauna, hamam, havuz, spor ve sinema salonu da bulunuyor. Genelevde farklı uluslara mensup 100 kadın çalışıyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Almanya Berlin Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title