Haberler

Dev Fabrika İcradan Satılık

Güncelleme:

Bir zamanların işdünyasının ünlü kadın patronu Aynur Bektaş tarafından kurulan ancak banka borçları nedeniyle geçtiğimiz yıl iflas eden Hey Tekstil’in merkez binası icradan satışa çıkıyor. 

27 Mart’ta 38 milyon 43 bin 650 TL bedelle ihaleye çıkacak olan binanın ekspertiz bedeli 25 milyon dolar civarında.

İhaleye girmek için teminat bedeli ise 7 milyon 608 bin TL. İhale başlangıç bedeli ise 19 milyon 21 bin 825 TL. İhaleye çıkacak olan taşınmaz 7 bin 720 metrekare büyüklüğe sahip ve içindeki tüm makinelerle birlikte satılacak. 

Grubun merkez binası üzerinde 100’ü aşkın haciz kararı bulunuyor. 4 yıl öncesine kadar 3 bin kişinin çalıştığı ve yıllık 250 milyon TL ciro yapan Hey Tekstil geçen yıl iflas etti. Banka emeklisi Aynur Bektaş 1992 yılında küçük bir atölyede kurduğu şirket, 2000’li yıllara doğru giderek büyüdü.

TGSD BAŞKANLIĞI YAPMIŞTI

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) başkanlığını da yapan Aynur Bektaş daha sonra TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı oldu. Ancak ekonomik krize giren şirket borç batağına saplandı. Şirket Sosyal Güvenlik Kurumu başta olmak üzere, vergi daireleri, bankalar, faktoring şirketleri, tekstil firmaları, tedarikçiler, nakliye firmaları gibi birçok kurum ve kişiye borçlarını ödeyemedi. (Star)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Hey Tekstil 27 Mart Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (1)

samsunluratmu-ratmu@hotmail.com:

çok üzücü bir durum,allah yardımcınız olsun.cana geleceğine mala gelsin.

7
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title