Haberler

Dev Bal Kabakları İlgi Görüyor

Burdur'da yetiştirilen ve 70 kiloya kadar ulaşan bal kabakları, boyutlarıyla dikkati çekiyor.

Burdur'da yetiştirilen ve 70 kiloya kadar ulaşan bal kabakları, boyutlarıyla dikkati çekiyor. Burada yetiştirilen kabaklarla yapılan tatlılar Antalya'da 5 yıldızlı otellerde turistlere ikram ediliyor.

Burdur'da çiftçilik yapan 70 yaşındaki Osman Can'ın merkeze bağlı Ayşeoğlu Pınarı mevkiindeki tarlasında ürettiği bal kabakları, büyüklüğüyle dikkati çekiyor. 10 dönümlük tarlasında ağırlığı 50- 70 kilo arasında değişen kabakları yetiştiren Osman Can, zamanında suyunu, gübresini ve ilacını verdiği için kabakların bu kadar büyüdüğünü anlattı. Kabakları görenlerin şaşırdığını aktaran Osman Can, "'Bunları nasıl yetiştirdin' diyorlar. Ürettiğimiz kabakları Antalya ve Alanya'ya gönderiyoruz. Buradaki oteller kabaklarımıza büyük ilgi gösteriyor" dedi.

Burdur Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir de "Bu tarlada gördüğüm kabağı başka yerde görmedim. Normalde 30- 40 kilo olması gereken kabaklar 50- 70 kilo gibi bir insanın kaldıramayacağı büyüklüğe ulaşmış" diye konuştu.

'TOPRAĞININ ÖZELLİĞİNDEN OLSA GEREK'

Son dönemde merkez ve Kışla Mahallesi'nde bal kabağı üretiminin arttığını vurgulayan İbrahim Demir, kentte yaklaşık bin dekarlık alanda üretim yapıldığını, çiftçilerin bilinçli ve profesyonel üretim yaptığını kaydetti. Kabakların Antalya ve Alanya'daki 5 yıldızlı otellerde turistler tarafından tüketildiğine dikkati çeken İbrahim Demir şunları söyledi:

" Burdur'un toprağının özelliğinden olsa gerek ki üretilen kabaklarda pazar sıkıntısı çekilmiyor. Bu yıl yaklaşık 4 bin ton kabak üretimi yapıldı. Antalya ve Alanya dışında diğer illerden de talep var. Bal kabağı üretimi Burdur çiftçisine ekstra gelir getiriyor. Biz de çiftçimize her türlü teknik desteği veriyoruz." - Burdur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Can Antalya Alanya Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title