Haberler

Deutsche Börse'den AB Komisyonunun Kararına Tepki

Deutsche Börse Denetim Kurulu Başkanı Joachim Faber, Avrupa Komisyonunun Deutsche Börse ve Londra Borsası'nın (LSE) birleşmesini engelleme kararının ardından Avrupa'nın finansal piyasalarının küresel rekabet gücünü güçlendirmek için nadir bulunan bir fırsatın kaçtığını ifade etti.

Deutsche Börse Denetim Kurulu Başkanı Joachim Faber, Avrupa Komisyonunun Deutsche Börse ve Londra Borsası'nın (LSE) birleşmesini engelleme kararının ardından Avrupa'nın finansal piyasalarının küresel rekabet gücünü güçlendirmek için nadir bulunan bir fırsatın kaçtığını ifade etti.

Frankfurt'taki Deutsche Börse'den yapılan açıklamada, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun, Deutsche Börse ve Londra Borsası'nın (LSE) birleşmesini yasaklama kararından dolayı üzüntü duydukları belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Faber, iki borsanın birleşmesine ilişkin yasağın, Avrupa ile İngiltere arasındaki köprü için bir aksilik olduğunu dile getirdi.

Faber, nadir bulunan bir fırsatın kaçtığını belirterek, "Avrupa'da küresel bir pazar altyapı sağlayıcısı oluşturmak ve Avrupa'nın finansal piyasalarının küresel rekabet gücünü güçlendirmek için nadir bulunan bir fırsat kaçtı." ifadesini kullandı.

-"Büyüme stratejimizi sürdürmeye devam edeceğiz"

Deutsche Börse Üst Yöneticisi (CEO) Carsten Kengeter ise Deutsche Börse'nin, diğer piyasa altyapı oyuncularıyla global düzeyde rekabet edebilmek için tekil bazda iyi bir konuma sahip olduğunu vurguladı.

"Yenilik yeteneklerimizi güçlendirmek ve pazar ve müşteri ihtiyaçlarına daha iyi hizmet vermek için büyüme stratejimizi sürdürmeye devam edeceğiz." diyen Kengeter, bu stratejik yaklaşımla, müşteriler ve hissedarlar için katma değer oluşturmak ve Frankfurt'un finans merkezi olmasının gelişmesine katkıda bulunmak istediklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan geçen yılın mart ayında Deutsche Börse'den yapılan açıklamada her iki borsanın yönetim kurullarının birleşme konusunda nihai karara vardığı ve anlaşma kapsamında İngiltere'de "UK TopCo" isimli yeni bir şirket kurulacağı belirtilmişti. Açıklamada, söz konusu yeni şirketin Frankfurt ve Londra'da iki yönetim merkezi bulunacağı, bu şirkette LSE'nin yüzde 45,6, Deutsche Börse'nin ise yüzde 54,4'lük paya sahip olacağı kaydedilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Frankfurt Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title