Haberler

Dettol "Ellerinize Sağlık" Dedi

Güncelleme:

Dettol, Türk Pediatri Kurumunun desteği ile,ilköğretim çağındaki çocuklara, 6 adımda el yıkamayı öğretti.

''ELLERİNİZE SAĞLIK'' sosyal sorumluluk projesi, 16 Ocak 2013 Dünya Hijyen Gününde, Sn. Mustafa Sarıgül, Demet Şener Kutluay'ınve Türk Pediatri Kurumunun katıldığı tören ile sona erdi.

Reckitt Benckiser markalarından Dettol, Türk Pediatri Kurumunun desteği ile ilköğretim çağındaki çocuklarla, 6 adımda el yıkamayı öğretti. Dettol hijyen paketleri ve Hijyen Tiyatroları ile desteklenen "Ellerinize Sağlık" sosyal sorumluluk projesi, ilköğretim çağındaki çocuklara, eğlendirici metodlar ile, Dünya Hijyen Konseyi'nin kabul ettiği 6 adımda doğru el yıkama davranışını öğretebilmek üzere geçtiğimiz yıl Ankara'da başlamıştı.

Reckitt Benckiser Türkiye Genel Müdürü Michele Polesel, yaptığı açıklamada;''Çocuklarımızın sağlıklı gelişimi açısından büyük önem arzeden bir proje gerçekleştirmeyi amaçladık.Dettol marka kimliğini oluşturan değerlerin çocuklarımızın, yaşam tarzına entegre oluşunu,daha bilinçli, daha temiz, daha sağlıklı bir genç nesilin gelişimini gözlemlemek markamız için gurur duyulacak bir olgu. Dünyanın en önemli hijyenik sabun markası olarak, tüm dünyadaki en önemli sağlık sorunlarından birine parmak bastık ve çözüme yönelik davranış biçimi geliştirmeyi amaçladık. Umarım geçtiğimiz yıl Ankara'da başlatarak, tüm Türkiye'ye yaydığımız sağlık hareketimiz, tüm dünya çocuklarına yayılır'' dedi.

Türk Pediatri Kurumu Başkanı Profesör Doktor Fügen Çullu Çokuğraş ise; ''Doğru el yıkama ve hijyen alışkanlıkları çocukluk yaşlarında ediniliyor ve bu yaşlarda kazanılan alışkanlıklar ömür boyu devam ediyor. Maalesef el yıkama ve hijyen konusunda dünya ortalamasının çok gerisindeyiz. Öncelikle Türk Pediatri Kurumu Başkanı, daha sonra ise sorumlu bir birey olarak böyle bir kampanyanın içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Umuyorum ki ''Ellerinize Sağlık'' projesi,bizim bıraktığımız yerde kalmaz ve tüm Türkiye'nin sahiplendiği bir proje olarak, tüm okullarımıza, tüm evlere, dolayısıyla tüm çocuklarımıza yayılır.'' dedi.

Günümüzde toplumun sağlığını geliştirmek ve korumak tüm ülkelerin vazgeçilmez politikaları arasındadır. 1978 yılında yayımlanan ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'ne üye ülkeler tarafından onaylanmış bir uluslararası sağlık sözleşmesi olan Alma-Ata Bildirgesi'nde "bir toplumda yaygın olarak görülen sağlık sorunları, bunların önlenmesi ve denetimi ile ilgili konularda halkın eğitilmesi" hususu vazgeçilemez hizmetler arasında yer almıştır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Demet Şener Kutluay Mustafa Sarıgül Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title