Haberler

Destici: Türkiye'nin Politikasını ABD Belirliyor

Bbp Genel Başkanı Mustafa Destici, aşırı dinci terör örgütü IŞİD ile mücadelede Türkiye'nin göreviyle ilgili hükümetten bir açıklama yapılmadan önce ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin 'Türkiye, IŞİD'e karşı en ön safta mücadele edecektir' şeklinde bir açıklama yaptığını söyledi.

Bbp Genel Başkanı Mustafa Destici, aşırı dinci terör örgütü IŞİD ile mücadelede Türkiye'nin göreviyle ilgili hükümetten bir açıklama yapılmadan önce ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin 'Türkiye, IŞİD'e karşı en ön safta mücadele edecektir' şeklinde bir açıklama yaptığını söyledi. Destici, "Yani bizim Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız, Hükümetimiz açıklamadan ABD'nin Dışişleri Bakanı, Türkiye adına açıklama yapıyor. Bu benim zoruma gitti. Bizim devletimizin politikasını Amerika belirliyor" dedi.

Mustafa Destici, partisinin Niğde il kongresinde yaptığı konuşmada, Suriye'deki gelişmelere değindi. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sınır dışında Irak ve Suriye başta olmak üzere müdahale yetkisinin verilmesinden yana olduklarını kaydeden Destici, "Bu müdahale sadece IŞİD'e karşı değil, başta PKK ve PYD olmak üzere Türkiye ve Türkmenlerin düşmanları olan ve o bölgeyi kan gölüne çeviren Arap'ına,Türk'üne Kürt'üne her türlü Müslüman ve gayrimüslim unsura zalimlik yapan bütün terörist grupların hepsine karşı olmalıdır. Sadece IŞİD'le sınırlı kalmamalıdır" dedi.

Hükümetin Irak ve Suriye'deki Türkmenlere sahip çıkmadığını, aksine bilinçli olarak Türkmenleri parçaladığını öne süren Destici, "Türkiye buralardaki kardeşlerimize yeteri kadar sahip çıkmadı. 'Ben Türkmenlere sahip çıkıyorum Türkmenlere yardım ediyorum' masalını bana yutturamazsın ben bunu yutmam" dedi.

Başörtüsünün okullarda serbest edilmesini de değerlendiren Destici, "Başörtüsü Allah'ın emridir ve kişisel bir özgürlüktür. Milli Eğitim Bakanlığı'nın son yaptığı bu yönetmelik değişikliğini de destekliyoruz" diye konuştu.

BU UTANCI YAŞATANLAR BUNUN HESABINI VERECEK

Konuşmasının devamında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin IŞİD ile mücadeleyle ilgili açıklamalarını hatırlatan Mustafa Destici şöyle konuştu:

"IŞİD'e karşı Türkiye'de koalisyon içerisinde yer alsın dendiğinde ne dediler, 'Bizim rehinelerimiz var.' Dışişleri Bakanı John Kerry, açıklama yapıyor. 'Türkiye IŞİD'e karşı en ön safta mücadele edecektir.' Yani bizim Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız, hükümetimiz açıklamadan ABD'nin Dışişleri Bakanı Türkiye adına açıklama yapıyor 'Türkiye en ön saflarda mücadele edecek.' Daha sonra bizim Cumhurbaşkanımız çıktı 'IŞİD'e karşı her türlü mücadelenin içerisinde yer alacağız' dedi. Bu benim zoruma gitti. Bizim devletimizin politikasını Amerika belirliyor. Biz tam bağımsız bir ülkeyiz. Hangi devletin dışişleri bakanı olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti devletinin politikasını hiç kimse belirleyemez. Bu utancı Türkiye'ye yaşatanlar elbet bir gün bunun hesabını bu millete verecektir. Cumhurbaşkanımız orada Birleşmiş Milletler'de boş koltuklara konuştu. Üzüldük. Buna hiç kimsenin sevinmemesi lazım. Tayyip Erdoğan'ı sevmeyebilirsiniz, karşı olabilirsiniz, ama Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak orada boş koltuklara konuşması Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yapılmış bir saygısızlıktır. Bunu böyle değerlendirmek lazım. Ama şunu da sormak lazım; niye bu zamana kadar hiçbir Cumhurbaşkanımız boş koltuklara konuşmadı da bu dönemde boş koltuklara konuşuldu. Demek ki Türkiye'yi yönetenlerin içerde ve dışarıdaki politikalarını tekrar gözden geçirmeleri gerekir." - Niğde

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici John Kerry Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title