Haberler

Destici: "Hdp'nin Mecliste Oluşundan Zaten Memnun Değiliz"

KIZILCAHAMAM'da yaptıkları 3 günlük istişare toplantının kapanış konuşmasını gerçekleştiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Destici, "HDP'nin mecliste oluşundan zaten memnun değiliz" dedi.

"Pkk EŞİTTİR HDP"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici yaptığı açıklamada, "Biz HDP'nin mecliste olmasından zaten memnun değiliz. PKK eşittir HDP. Aslında mecliste PKK vardı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) PKK'dan kurtulmuş oldu. Zaten onların mecliste yeri yok. Terörle, teröristle, PKK ile aralarına mesafe koymadıktan sonra zaten mecliste olmamaları lazım. 2007 yılında bunlar ilk bağımsız seçilip geldiklerinde rahmetli şehit liderimiz Muhsin Başkanımız şöyle demişti; 'Bu Türkiye için bir şanstır. İnşallah bu şans iyi değerlendirilir. Bunlar PKK'yla, terör örgütüyle aralarına mesafe koyarlar. Gerçekten Türk Milletine, Türk Devletine hizmet ederler. Bu şerefli Gazi Meclisinin bir üyesi olduklarını unutmadan, bunun şuurunda ve farkında olarak çalışmalarını yürütürler' dedi. Ama maalesef bunlar geçtiğimiz dönemde BDP şimdi HDP'liler PKK ile aralarına bir mesafe koyamadıkları gibi tam tersine PKK ile daha da etle tırnak gibi ilişkilerinin devam ettirdiler" dedi.

"ARTIK BIÇAK KEMİĞE DAYANDI"

PKK'nın terör eylemlerine devam ettiğini dile getiren Destici, "PKK terör örgütü hem ülkemizin içerisinde, hem ülkemizin dışında Suriye ve Irak da Türkiye'ye karşı tutumunu ve terör eylemlerini artırarak devam ettiriyor. Sadece Diyarbakır da birliğimizi, geleceğimizi tehdit etmiyor. Suriye'nin Kuzeyinde, Kerkük'te, Musul'da, Kuzey Irak'ta da tehdit ediyor. Bu tehdidin ortadan kalkması gerekiyor. Artık bıçak kemiğe dayandı. Bunlar sadece dağda eline silah alan bir örgüt değil. Bu örgütün başka unsurları da var. Bu unsurların bir kısmı belediyeler. Biz nasıl yanlış işlerde yanlıştan dönün diyorsak bugünde yapılan doğru işlerin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. HDP'li belediyelere kayyum atanmasına Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlığının, birliğinin yanında olan hiç kimsenin itiraz etmemesi gerekir. Çünkü o belediye başkanları ve o belediyeler PKK'ya hizmet ediyorlardı. Hep birlikte millet olarak teröre karşı olan herkesin iktidarıyla, muhalefetiyle, sağcısıyla, solcusuyla, kürdüyle, Türkmen'iyle herkesin terörle mücadelede atılan adımların yanında durması gerekiyor" dedi.

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Suriye PKK Politika Güncel Haberler

title