Haberler

Destici: Demirtaş, Racon Kesti

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, dokunulmazlıkların kaldırılmasında, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın rocan kestiğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir'de partisinin il başkanlığının düzenlediği iftara katıldı. Köprübaşı Kahve Hikayesi işletmesindeki iftar yemeği sonrası basın toplantısı düzenleyen Destici, Türkiye'nin temel sorunlarının hiçbirisinin çözülmediğini söyledi. Destici, "Türkiye'nin temel problemlerinin tamamı duruyor. Maalesef çözülemedi. Bugün millete gidip sorduğunuz zaman birinci olarak söyledikleri terördür. İkinci olarak söyleyecekleri işsizlik, geçim sıkıntısıdır. Üçüncü olarak söyleyecekleri de adaletsizliktir. Dördüncü olarak söylenecek eğitim sistemindeki yanlışlardır. 20 sene önce de vatandaşa sormuş olsaydınız o zaman da birinci problem terördü. Bu problemlere 20 sene önce olmayan ekstra problemler de eklendi. Bunlar da dış politikalardaki yanlışlıklar nedeniyle karşılaştığımız problemlerdir. 14 yıldır Türkiye'yi tek başına yöneten AK Parti, Türkiye'nin hiçbir temel problemini çözemediği gibi yeni problemler eklemiştir" diye konuştu.

DEMİRTAŞ RACON KESTİ

Türkiye'deki problemlerin telafisi güç problemler olduğunu vurgulayan Destici konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Halen PKK terörü ile topyekun bir mücadele yok. Çünkü yine aklın bir tarafında çözüm süreci var. Bakın dokunulmazlıklar kaldırıldı, ama ifadeye çağırılanlarda bir keyfiyet var. Gidip gitmeme serbestliği verilmiş. Yani Türkiye Cumhuriyeti devletine Selahattin Demirtaş racon kesti, dedi ki; 'o ifadeye çağırıldığımızda gitmeyeceğiz, gelsin bizi kim zorla götürüyorsa götürsün' dedi. Türkiye'yi yönetenler de bunu yediler ve yuttular. Bu açık ve net. Eğer ifadeye çağırılmayacaksa, ifadeye gitmeyecekse, işlediği suçtan dolayı kanun önünde bunun hesabını vermeyecekse, o zaman dokunulmazlığını kaldırmanın ne anlamı kaldı. Şu anda dokunulmazlığının kaldırılmasıyla kaldırılmaması arasında ne fark var? Bunlar zamanın şartlarına göre teröre tepki yoğunlaşınca kaldır, teröre tepki azalınca idare et, hepten tepki kesildi. O zaman da otur müzakere et, birlikte halay çek, düğüne katıl ve her yerde birlikte ol. Bu politika ile terörle mücadele edilmez ve PKK ile mücadele edilmez. Bakın finans kaynaklarına karşı mücadele yok."

CUMHURBAŞKANI 180 DERECE DÖNÜŞ YAPIYOR

HDP'li belediyeler ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediği sözün takipçisi olacaklarını belirten Destici, "Cumhurbaşkanımız, HDP'li belediye başkanlarıyla ilgili olarak 'alacaksın devletten yetkiyi, parayı sonra götüreceksin PKK'ya vereceksin. Öyle yağma yok. Bunun bedelini ödeyeceksiniz, bu daha iyi günleriniz' dedi. Sayın Cumhurbaşkanının bu dediği gerçekten bunların daha iyi günleri mi, kötü günleri mi bunu hep birlikte göreceğiz. Bakalım Sayın Cumhurbaşkanının sözü ne kadar karşılık bulacak, bunlarla ilgili ne kadar işlem yapılacak. Bunu söyleyen Cumhurbaşkanı, yarın bir başka bir şey söyleyebilir mi? Söyleyebilir. Onun da pek çok örnekleri var. En son Mavi Marmara örneğinde olduğu gibi. Yarın tam tersi, 180 derece tersi başka sözler de duyabiliriz. O tarafa gidip HDP'li bir belediyeyi ziyaret ederek o başkan ile kahve de içebilir. Bu da beni şaşırtır mı dersiniz, beni şaşırtmaz. Çünkü bu iktidarın PKK ile mücadelede çok büyük eksiklikleri var." dedi.

Bugün önlem alınmaz ise Türkiye'yi PKK ile eşdeğer bir tehlikenin daha beklediğini belirterek konuşmasında şunları söyledi:

"Eğer PKK'ya karşı gösterilen gevşeklik gösterilir ve vurdumduymaz davranılmaya devam edilirse, maalesef bu radikal terörizm Türkiye'nin başına bela olacaktır. Hiç kimse 5 yıl önce Suriye'nin böyle olacağını tahmin edemezdi. 10 sene önce Irak'ın böyle olacağı tahmin edilir miydi? Türkiye'de büyükelçilerle görüşüyorum, yabancı misyon şefleriyle görüşüyorum. Onlardan yaptığım görüşmede, dinlediğimde sanki Türkiye'yi böyle büyük bir tehlikenin beklediği gibi bir gerçekle yüzleşiyorsunuz. En son Atatürk Havaalanı'ndaki patlama bunun en somut örneği. Türkiye'de onlarca, yüzlerce belki canlı bomba olacak teröristler var, radikal teröristler var."

- Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyük Birlik Partisi Selahattin Demirtaş Mustafa Destici PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title